Putem depăşi termenul de deservire tehnică în perioada autoizolării?

27 Aprilie 2020, 18:23
Denis Godorozea
În perioada autoizolării tot mai rar apelăm la automobilul personal pentru călătorii, însă mulţi dintre noi s-au pomenit în situaţia în care nu au reuşit să deservească automobilul înainte de criza pandemică, sau continuă să exploateze maşina în continuare, din motive personale sau profesionale. Fireşte, criza pandemică ne afectează din toate punctele de vedere, inclusiv financiar, iar deservirea maşinii nu este prioritară la ora actuală.
Astfel, ne întrebăm, cât de gravă este o depăşire a termenului de deservire tehnică şi care ar putea fi consecinţele negative? Ei bine, pentru o bună funcţionalitate şi pentru a preveni defectele, aceşti termeni stabiliţi de constructorii auto nu ar trebui neglijaţi, schimbul de ulei şi consumabile fiind vital pentru orice automobil, indiferent de tip de propulsie, an de producţie şi parcursul indicat pe odometru.
Vestea bună este că constructorii auto admit depăşirea termenilor recomandaţi pentru deservirea tehnică periodică, fără consecinţe negative pentru motor sau alte componente. De regulă, constructorii auto admit o depăşire cu circa 10% a perioadei de deservire, raportată în kilometrii parcurşi. Unii constructori auto, precum Mazda, de exemplu, admit depăşiri chiar de până la 3,000 kilometri, fără consecinţe negative.
Totuşi, pentru a nu supune riscului starea tehnică a maşinii sau condiţiile garanţiei, în caz că automobilul a fost achiziţionat nou, ar trebui să contactaţi service-ul autorizat al mărcii Dvs. pentru informaţii mai detaliate în acest sens.
0
1,893
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!