Rezultate ciudate în concursul World Car of the Year: cine a obţinut victorie?

9 Aprilie 2020, 09:36
Denis Godorozea
Deşi Salonul Auto de la New York a fost amânat în acest an, concursul World Car of the Year a avut, totuşi, loc, iar organizatorii au anunţat finaliştii şi câştigătorii în mediul online. De altfel, la fel a fost şi cu premiul european Car of the Year, care planifica să anunţe rezultatele în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Rezultatele WCOTY, însă, par a fi mai ciudate un pic, în special după victoria decisivă obţinută de Jaguar I-PACE, SUV electric performant şi stilat, în 2019.
Aşadar, în 2020 maşina anului după părerea celor 86 persoane din juriul World Car of the Year a fost numit SUV-ul KIA Telluride. De altfel, aceasta este şi cea mai ciudată victorie în ediţia din acest an, or noul Telluride nu este un model de lux, sau unul care să scrie istoria industriei auto. Telluride nu oferă versiuni electrice, dar nici măcar hibride, şi este comercializat exclusiv pe pieţele din SUA şi Canada. Amintim că pentru acest titlu modelul sud-coreean a concurat cu doi rivali niponi: Mazda3 şi Mazda CX-30.
SUV-ul constructorului japonez nu s-a ales cu nici un premiu, însă compacta Mazda3 s-a ales pe drept cu premiul pentru cel mai bun design al anului şi aici chiar nu avem ce reproşa. Cel puţin printre rivalii Peugeot 208 şi Porsche Taycan noua Mazda3 cucereşte cel mai mult privirile.
Cei de la Porsche au reuşit să obţină concomitent două premii în ediţia din acest an, ambele fiind cucerite de proaspătul electromobil Taycan — coupe-ul stilat a obţinut victorii în nominaţiile Maşina Anului de Performanţă şi Maşina Anului de Lux, devastând o bună parte dintre colegii de uzină şi crossover-ul electric Mercedes-Benz EQC.
Titlul World Urban Car a fost cucerit de compacta electrică KIA Soul EV — pentru acest premiu compacta sud-coreeană a concurat cu MINI Cooper SE şi Volkswagen T-Cross.
0
1,927
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!