Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Rival pentru Renault Arkana? Volkswagen lansează primul SUV-coupe din gamă, noul Tayron X

15 Aprilie 2020 - 09:28
Denis Godorozea
Volkswagen Tayron este un crossover gândit special pentru piaţa chineză. De fapt, acesta este un Tiguan cu design original şi dimensiuni mai mari, care nu este disponibile în alte ţări. Acum modelul respectiv se alege cu o versiune absolut nouă, cu siluetă de SUV coupe, care este şi primul model de acest fel în gama constructorului german.
Versiunea de serie prezentată acum nu se distinge prea mult de prototipul prezentat acum un an — crossover-ul a beneficiat de un posterior original cu montanţi înclinaţi şi blocuri optice cu figuri LED în forma literei "K". Precum şi conceptul, varianta de serie este lipsită de un ştergător pentru lunetă, iar în locul acesteia s-au situat două eleroane fixe, care să prevină depunerea picăturilor de apă şi murdărie suprafaţa sticlei, dar totodată îi oferă şi un look mai expresiv.
Tehnic Tayron X este identic cu versiunea standard, însă va putea fi achiziţionat doar cu pachetul R-Line inclus standard, iar lista motorizărilor este compusă deocamdată doar din cele două versiuni ale motorizării 2.0 TSI, cu 186 CP sau 220 CP. Motorul se cuplează doar la cutia robotizată cu 7 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea faţă. Opţional este disponibil sistemul de tracţiune integrală.
Ulterior în gama motorizărilor disponibile pentru Tayron X şi-ar putea face apariţia sistemul plug-in hybrid, preluat de la proaspătul Tayron GTE şi nu se distinge prea mult de motorizările electrificate oferite pe alte pieţe şi pentru alte modele. Sistemul are la bază benzinarul turbo de 1.4 litri, combinat cu un motor electric integrat în cutia robotizată DSG. În această ipostază sistemul livrează 218 CP.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter