Robocop în acţiune: pe timp de carantină un robot de poliţie patrulează străzile Tunisului

6 Aprilie 2020, 09:26
Denis Godorozea
Autorităţile Tunisiei au lansat un proiect inedit pentru a preveni răspândirea infecţiei de coronavirus Covid-19 în ţară. Conducerea ţării a emis o interdicţie pentru cetăţeni de a părăsi locuinţele cu aproape 3 săptămâni mai devreme, decât doar dacă oamenii au nevoie de îngrijiri medicale sau să facă cumpărături, însă concomitent sau văzut nevoiţi să implice forţele de ordine pentru a preveni plimbările şi activităţile interzise pe timp de carantină. În loc de inspectori de patrulare, însă, pe străzi circulă un robot micuţ, dar capabil să le facă meseria.
La moment pe străzile Tunisului circulă roboţi automatizaţi, înzestraţi cu camere de supraveghere şi lidare, fiind angajaţi să monitorizeze străzile şi oamenii care nu respectă prevederile de carantină şi autoizolare. Imediat ce depistează un cetăţean, robotul se apropie şi-i solicită acestuia actele de identificare, care trecătorul trebuie să le prezinte camerelor de supraveghere, imaginile fiind difuzate ulterior inspectorilor din centrul de monitorizare pentru procesare.
Nu se cunoaşte exact câţi roboţi circulă acum pe străzile Tunisului — informaţia a fost solicitată de BBC de la Enova Robotics, compania din Tunisia care produce aceşti roboţi, denumiţi PGuard. Compania a refuzat, însă, să ofere informaţii în acest sens, sugerând că este informaţie confidenţială, precum şi preţul unui robot. Între timp pe reţelele de socializare au fost postate mai multe secvenţe video cu aceşti roboţi în acţiune. Într-un video, întrebat de ce a părăsit casa, un cetăţean a răspuns că merge să cumpere tutun, la care robotul i-a răspuns să se grăbească şi apoi să plece acasă. :)

În Tunisia au fost înregistrate peste 430 cazuri de infectare cu coronavirus Covid-19. Infecţia a provocat cel puţin 14 decese în ţară.
0
1,740
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!