Ruşii au pregătit un camper spartanic pe baza UAZ-452 cu mobilier casnic din anii 2000 la interior

30 Aprilie 2020, 10:46
Denis Godorozea
Ruşii de la UAZ au pregătit un camper spartanic pe baza renumitului UAZ-452, în parteneriat cu un atelier local specializat pe îmbunătăţiri pentru maşini de expediţie. Noul UAZ Baikal vine să propună o alternativă pentru pasionaţii de aventuri îndelungate cu maşina, dar care nu-şi pot permite un Mercedes-Benz V-Class Marco Polo de lux, de exemplu. Preţul simţitor mai accesibil, însă, presupune şi o calitate inferioară a materialelor la bord.
Ei bine, ruşii cel puţin au încercat să modifice monovolumul iconic conform reţetei germane Marco Polo — UAZ Baikal este echipat cu un plafon retractabil, care poate fi transformat într-un loc de dormit pentru două persoane, cu o suprafaţă de 1,950x1,255 mm. Un al doilea loc de dormit pentru încă două persoane poate fi pregătit la interiorul maşinii, prin rabatarea scaunelor, în acest caz suprafaţa patului va fi de 1,900x1,460 mm.
Diferenţa cu camper-ele germane se ascunde în substratul tehnic, bineînţeles, dar şi mobilierul interior, parcă inspirat din mobila casnică populară la începutul deceniului trecut. Punem pariu că mulţi conaţionali de-ai noştri mai au în casă dulapuri asemănătoare! :)
UAZ Baikal devine o adevărată casă pe roţi, având la interior un aragaz, frigider, lavoar şi o mulţime de spaţii de depozitare pentru obiecte personale. Mai mult de atât, la bord se regăseşte şi un WC, iar la exterior poate fi construit un cort retractabil. Totodată, clienţii vor putea negocia mai multe variante de personalizare exterioară şi la nivelul habitaclului.
Ruşii propun şi modificări tehnice, printre care o suspensie pneumatică cu gardă la sol ajustabilă (!), însă motorul şi transmisia nu vor suferi modificări. Preţul de pornire pentru varianta de bază de îmbunătăţiri constituie în Rusia 500,000 ruble fără taxe, însă preţul poate varia mult în funcţie de preferinţele clienţilor. Modificările pot fi aplicate unui UAZ nou, însă clienţii pot solicita îmbunătăţiri şi pentru modelele rulate.
Dacă comparaţia cu Mercedes-Benz V-Class Marco Polo vă pare cam naivă, aflaţi că acest camper a fost pregătit special pentru piaţa germană, iar acum a ajuns şi în Rusia. Distribuitorul nu a dezvăluit preţul maşinii în euro, acesta fiind comunicat fiecărui client individual, în funcţie de modificările solicitate. Modificarea unei maşini durează până la 23 zile.
0
9,995
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!