Sărbătoare la Ford: renumitul Mustang a devenit cea mai vândută sportivă din lume în 2019

23 Aprilie 2020, 09:23
Denis Godorozea
Ford are un nou motiv de sărbătoare — renumitul Mustang a devenit cel mai vândut coupe sportiv din lume în 2019, ba mai mult, modelul american a fost şi cel mai solicitat model în segmentul său pe parcursul anului trecut. Actuala generaţie devine cea mai de succes în istoria modelului, or doar anul trecut în întreaga lume au fost vândute peste 100 mii Mustang-uri.
Succesul modelului se datorează deciziei istorice, luate de Ford odată cu lansarea actualului Mustang în 2015, de a vinde modelul la nivel global. Astfel, acum Mustang este disponibil în circa 146 ţări de pe glob, iar acest fapt a rezultat în vânzări totale de peste 630 mii unităţi din momentul lansării generaţiei actuale.
Deşi vânzările au scăzut uşor în ultimii ani, chiar şi în ciuda facelift-ului amplu lansat mai devreme, Mustang a reuşit să devină cel mai vândut model sportiv pe parcursul anului trecut cu un rezultat total de 102,090 unităţi. Creşteri importante au fost raportate pe anumite pieţe europene, precum Franţa, Polonia, Germania şi Suedia, dar şi în China. De menţionat, totuşi, că rezultatele anilor precedenţi au fost mai bune: în 2017 americanii au vândut peste 125 mii unităţi Mustang, iar în 2018 rezultatul a fost de circa 113 mii unităţi.
0
1,146
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!