Sfârşit de istorie pentru Alfa Romeo Giulietta: compacta va fi scoasă din producţie în schimbul unui SUV

3 Aprilie 2020, 15:36
Denis Godorozea
O nouă dramă va avea loc în cadrul concernului FCA şi în rândul fanilor Alfa Romeo — hatchback-ul compact Giulietta va fi eliminat definitiv din producţie până la finalul acestui an fără a avea un succesor. Ulterior modelul va fi înlocuit cu un crossover de dimensiuni compacte şi o denumire absolut nouă.
Alfa Romeo Giulietta este unul dintre modelele care a cam întârziat cu lansarea unei generaţii noi (de fapt, cu această problemă se confruntă mai multe modele din portofoliul FCA) — prima apariţie a hatch-ului actual a avut loc în 2010, iar de atunci maşina a suferit câteva actualizări majore, dar aşa şi nu a păşit într-o generaţie nouă. De menţionat, că Giulietta şi-a început bine cariera pe piaţa europeană, înregistrând în primii ani de la lansare vânzări anuale de 75 mii unităţi. În ultimii ani interesul pentru acest model a scăzut dramatic, însă, până la 15 mii unităţi. Cei de la Alfa Romeo consideră că cauza este nu atât vechimea modelului, cât interesul sporit pentru SUV-uri din partea publicului, iar astfel, în condiţii de reducere a costurilor, conducerea a luat decizia de a substitui modelul cu un crossover compact în locul lansării unei generaţii noi pentru Giulietta.
După cum probabil aţi şi intuit deja, locul hatch-ului va fi preluat de crossover-ul Tonale, care şi-a etalat deja formele cu conceptul de acum un an şi o serie de imagini spion cu versiunea de serie. Apariţia crossover-ului este planificată pentru anul 2021, iar acesta va atrage cumpărători nu doar prin tipul de caroserie, dar şi prin substratul tehnic, or Tonale va fi primul model cu sistem de propulsie plug-in hybrid din gama Alfa Romeo.
0
2,413
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!