Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Showroom-urile auto din Moldova îşi pot relua activitatea de luni, 27 aprilie 2020

24 Aprilie 2020 - 22:50
Redacţia PiataAuto.md
După mai mult de o lună de la sistarea activităţii în contextul pandemic, saloanele auto din Chişinău şi din Moldova îşi vor putea relua activitatea de vânzare a automobilelor noi începând cu luni, 27 aprilie 2020.
Dispoziţia nr. 21 a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE), publicată în seara zilei de 24 aprilie, stipulează relaxarea unor restricţii impuse punctelor comerciale. Mai exact, punctul 7 al dispoziţiei prevede „Reluarea începând cu data de 27 aprilie 2020, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecţiei COVID-19, a activităţilor de comerţ cu amănuntul a tuturor tipurilor de mărfuri, prin unităţile comerciale specializate, cu excepţia celor amplasate în centre comerciale şi pieţe (inclusiv pieţe auto).” Prin urmare, saloane auto cu suprafeţe de comerţ închise, amenajate în forma showroom-urilor, vor putea să-şi reia activitatea, în timp de pieţele auto în aer liber vor avea în continuare activitatea sistată.

Până acum funcţionau doar service-urile distribuitorilor oficiali, dar şi acolo accesul era de obicei făcut pe bază de programări prealabile, cu măsuri stricte de precauţie. În acelaşi timp, de peste o lună vânzările auto din Moldova sunt practic paralizate, fiind efectuate doar livrări unitare, contractate anterior. Aşa cum menţionam într-un articol anterior, însă, sistarea vânzărilor auto din această perioadă a atras şi diminuarea drastică a încasărilor de la buget, or, un singur automobil vândut, dintre cele mai accesibile, generează încasări de câteva zeci de mii de lei sub formă de accize, în timp ce automobilele cu motoare mai mari pot genera şi peste o sută de mii de lei per unitate comercializată. Ţara vecină, România, a permis reluarea activităţilor showroom-urilor acum două săptămâni, iar Ucraina — şi mai înainte.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter