Sondaj printre şoferii din România: 70% dintre ei întâmpină probleme de vizibilitate noaptea. Cum e în Moldova?

2 Aprilie 2020, 12:32
Denis Godorozea
Un sondaj realizat de OnePoll a chestionat o mie de şoferi din România în luna februarie a acestui an la comanda companiei Tungsram, companie producătoare de becuri. Şoferii chestionaţi au răspuns la întrebări cu privire la vizibilitatea şi problemele cu care se confruntă în timpul şofatului noaptea. În urma studiului, a fost stabilit că circa 70% din şoferii din România întâmpină probleme de vizibilitate pe timp de noapte. Totodată, 81% din şoferi şi-ar dori faruri mai eficiente care să sporească vizibilitatea pe timp de noapte.
Astfel, se pare că 70% din şoferii români nu sunt satisfăcuţi de modul cum funcţionează lămpile standard cu care sunt echipate automobilele lor. Potrivit sondajului, 42% din bărbaţii se simt mai vulnerabili în timp ce conduc noaptea, pe când în rândul şoferiţelor această cotă atinge 52%. O cotă de 82% din şoferii chestionaţi au declarat că şi-ar dori faruri capabile să ilumineze o suprafaţă mai mare de drum, iar 51% din şoferi au afirmat că aleg becurile pentru automobil în funcţie de eficienţă. Doar pentru 9% din şoferi primordial în alegerea becurilor este preţul.
Vă invităm să dezbatem subiectul în comentarii, or problema de vizibilitate redusă pe timp de noapte este actuală şi pentru ţara noastră. În special, când vizibilitatea este redusă şi de condiţiile climaterice, când carosabilul este umed, sau alţi participanţi la trafic cu faruri mai puternice vă orbesc vinând în întâmpinare.
Vă simţiţi şi voi mai vulnerabili în timpul şofatului noaptea din cauza vizibilităţii reduse? Cu ce probleme vă confruntaţi pe drumurile ţării în timp ce conduceţi noaptea? La ce soluţii apelaţi pentru a spori siguranţa în timpul şofatului pe timp de noapte?
0
1,242
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!