Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Supercar-urile Koenigsegg au fost inspirate de la Mazda MX-5, afirmă fondatorul companiei suedeze

1 Aprilie 2020 - 14:09
Denis Godorozea
Lansate pentru a bate recorduri de viteză şi timpi de acceleraţie, supercar-urile Koenigsegg s-au făcut faimoase în întreaga lume, opunând rezistenţă granzilor industriei auto cu o istorie mult mai îndelungată. Văzând aceşti bolizi ce ating cu uşurinţă viteze de peste 400 km/h, nici nu te încumeţi să le compari cu o Mazda MX-5, nu? Ei bine, tocmai din acest model se inspiră constructorul suedez la proiectarea propriilor supercar-uri, o afirmă chiar fondatorul companiei, Christian von Koenigsegg.
Într-un interviu pentru CarBuzz fondatorul Koenigsegg a afirmat că apreciază modelele MX-5, în special primele versiuni, pentru purismul lor, calitate ce nu se prea regăseşte în automobilele contemporane. Aceste valori sunt inspirate în fiecare model nou lansat de Koenigsegg, pe când vitezele maxime şi recordurile sunt secundare. Koenigsegg a mai adăugat, că primordiale pentru companie sunt senzaţiile din condus, feedback-ul pe care-l oferă automobilul celui din spatele volanului, iar aceste valori sunt inspirate de la sportcar-ul compact nipon.
Pasiunea lui Christian von Koenigsegg pentru Mazda MX-5 a fost de mai multe ori discutată în mediul online. Omul de afaceri din Suedia a vorbit cu pasiune despre sportcar-urile deţinute până la fondarea companiei constructoare de bolizi de stradă, iar de curând a achiziţionat prima sa Mazda MX-5, pe care a vândut-o cu mulţi ani în urmă. Koenigsegg susţine că compacta niponă este în continuare capabilă să-i ofere o plăcere maximă din condus, iar asta chiar dacă nu are sute de cai putere sub capotă.
De altfel, aceste valori au fost moştenite şi de actuala generaţie Mazda MX-5, iar noi, cei de la PiataAuto.md, am avut ocazia de câteva ori să redescoperim cât de savuroasă poate fi această sportivă niponă în condus, pentru a confirma cu exactitate cuvintele lui Christian von Koenigsegg. De aceasta, de fiecare dată când avem ocazia să o conducem, nu rezistăm tentaţiei:
Primul test drive cu nou Mazda MX-5;
Test drive cu Mazda MX-5 RF;
Test drive Mazda MX-5 cu benzinar de 2.0 litri.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter