Prima ţară în care au fost interzise călătoriile cu maşinile personale pentru a preveni răspândirea coronavirusului

17 Aprilie 2020, 15:12
Denis Godorozea
În timp ce statele europene se pregătesc să elimine o parte din restricţiile impuse pentru combaterea răspândirii infecţiei de coronavirus Covid-19, alte ţări introduc măsuri tot mai drastice pentru combaterea infecţiei. Este cazul Georgiei, unde de astăzi a fost interzisă în totalitate circulaţia automobilelor!
Anunţul a fost făcut ieri, 16 aprilie, de guvernul Georgiei, interdicţia fiind impusă de astăzi începând cu ora 12:00 (oră locală). Astfel, cetăţenii nu vor putea circula cu automobilele personale pe întreaga durată a situaţiei excepţionale, anunţată în Georgia până la 21 aprilie. Restricţiile nu vizează vehiculele utilitare aflate în serviciu, iar farmaciile, magazinele şi serviciile de livrare îşi vor continua activitatea.
Starea de urgenţă a fost instituită în Georgia la 21 martie pentru o lună. Începând cu ziua de 31 martie au fost introduse restricţii mai severe, care au interzis cetăţenilor să părăsească locuinţele între orele 21:00 şi 6:00. La ora actuală în Georgia au fost înregistrate circa 350 cazuri de infectare cu Covid-19. În carantină au fost plasate nu mai puţin de 5,000 persoane, iar infecţia a provocat 3 decese.
0
1,961
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!