Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Telespectatorii sunt indignaţi de taxele neschimbate pentru canalele sport! Ce se difuzează acum pe TV?

7 Aprilie 2020 - 15:54
Denis Godorozea
Pandemia de coronavirus Covid-19 a afectat toate ramurile industriei şi activităţile la nivel mondial — o ramură afectată grav este şi sportul, or toate competiţiile de talie mondială, dar şi cele naţionale, au fost anulate în marea majoritate din ţările lumii. Astfel, canalele sport nu prea au ce difuza acum, iar telespectatorii sunt indignaţi de faptul că achită aceleaşi plăţi lunare pentru canalele sport.
Competiţiile sportive precum fotbalul, baschetul sau sporturile cu motor au fost amânate sau chiar anulate din cauza pandemiei, ca măsură pentru a preveni răspândirea infecţiei. Anterior cei de la FIA anunţau amâanarea competiţiilor Formula 1 în Australia, China şi Bahrain, astfel încât sezonul 2020 nu a putut începe până acum. Riscă să fie anulate inclusiv competiţiile planificate în alte ţări din Europa şi Asia, în SUA sportul fiind anulat complet.
În acest context, canalele sport nu au ce difuza, or în lipsa competiţiilor nu există materiale care să fie difuzate LIVE, care de regulă adună şi cel mai mare număr de spectatori. În aceste condiţii canalele se văd nevoite să difuzeze competiţii ce au avut loc în trecut, filme documentare, istorice, dedicate sportului. Însă aceste măsuri nu prea satisfac telespectatorii, în speciali cei occidentali, care achită sume fixe pentru televiziune şi puţini dintre ei au posibilitatea de a se abona aparte la canalele TV dedicate sportului, precum britanicii, de exemplu. Astfel, companiile de televiziune se confruntă acum cu un val mare de nemulţumiri din partea abonaţilor, care solicită revizuirea plăţilor lunare şi cer reduceri la abonament.

Ei bine, în Nicaragua, de exemplu, telespectatorii beneficiază de o gură de difuzări proaspete, în ţara respectivă au loc în continuare competiţii de fotbal, dar fără spectatori prezenţi pe stadion. Pasionaţii auto mai au, însă, speranţa să vadă competiţii cu motor în acest an, or competiţiile Formula 1 nu au fost anulate complet, ci doar amânate, la fel precum şi renumita cursă de 24 ore de la Le Mans. Desfăşurarea acestora va fi, însă, condiţionată de starea lucrurilor în întreaga lume pe parcursul următoarelor luni.
La ora actuală pandemia se intensifică groaznic pe întreg globul pământesc: sunt afectate 212 ţări, iar numărul infectaţilor a ajuns la 1,362,000. Infecţia a provocat aproape 76,500 decese, însă în întreaga lume s-au vindecat aproape 294 mii persoane. Cel mai afectat stat din lume este SUA (peste 368 mii infectaţi, 11 mii decese, 19 mii persoane vindecate), urmat de Spania (140 mii infectaţi, 13,800 decese şi 43,200 persoane vindecate) şi Italia (132,800 persoane infectate, 16,600 decese şi 22,850 persoane vindecate).
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter