Tesla Model 3 este cel mai vândut electromobil din Europa, cucerind locul 2 în topul general de vânzări

30 Aprilie 2020, 09:11
Denis Godorozea
Succes istoric pentru Tesla Model 3 în Europa — electromobilul menţine poziţia de lider în topul vânzărilor în segment, iar mai nou a cucerit şi locul 2 în clasamentul general al vânzărilor, cedând doar în faţa lui Volkswagen Golf.
În ciuda declinului vânzărilor auto în Europa pe fundalul crizei provocate de pandemia de coronavirus Covid-19, segmentul electromobilelor este în continuă creştere. Lider în segment mai multe luni rămâne a fi sedanul american Tesla Model 3, iar creşterea pe piaţă i-a permis să cucerească locul 2 în clasamentul general al înmatriculărilor din Europa, cedând doar în faţa liderului tradiţional Volkswagen Golf.
Luna martie 2020 a indicat un declin al vânzărilor auto cu 52% în Europa, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Timp de o lună au fost comercializate 848,800 automobile noi, cota electromobilelor în clasamentul general fiind de 17.4%, în creştere cu 10.1% comparativ cu luna martie 2019. Tesla Model 3 a înregistrat vânzări de 15,443 unităţi în martie, fiind urmat de Renault Zoe, cu un rezultat de 4,928 unităţi. Astfel, electromobilul american conduce detaşat topul, iar rezultatul lunii martie impune un nou record de vânzări în segment timp de o lună. În top 5 electromobile au fost incluse şi Volkswagen e-Golf, cu 3,434 unităţi, Audi e-tron, cu 3,373 unităţi, şi Nissan Leaf, cu un rezultat de 2,800 unităţi comercializate.
0
2,771
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!