Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Tesla raportează o creştere spectaculoasă a vânzărilor în primele trei luni ale anului

8 Aprilie 2020 - 10:56
Denis Godorozea
Tesla a înregistrat o creştere spectaculoasă a vânzărilor şi producţiei în primele trei luni din acest an — perioada ianuarie-martie 2020 a fost cea mai bună din istoria companiei, iar succesul se datorează în mare parte startului producţiei la uzina americanilor din China. După cum au şi intuit, cele mai solicitate modele din gamă sunt compactele Model 3 şi Model Y.
Astfel, comparativ cu perioada similară a anului trecut, Tesla a înregistrat o creştere a vânzărilor de 40%, în timp ce producţia a sporit cu 32%. În cifre, vânzările au cumulat în ianuarie-martie 2020 peste 88,000 automobile comercializate, pe când în perioada de referinţă a anului 2019 vânzările au constituit circa 63,000 unităţi. Producţia a atins un număr de 102,600 electromobile produse, pe când în primele trei luni ale anului trecut producţia a numărat 77,000 electromobile.

Americanii nu au divizat vânzările pentru un tablou clar despre rezultatele obţinute pentru fiecare model, însă potrivit statisticilor, cele mai solicitate rămân a fi cele compacte, Model 3 şi Model Y, care în această perioadă au acumulat vânzări de 76,200 unităţi, în timp ce Model S şi Model X au înregistrat vânzări de 12,200 unităţi.
Sporirea producţiei şi vânzărilor se datorează în mare parte noii uzine din China, însă modelele produse acolo sunt destinate exclusiv pieţei asiatice. Chiar şi aşa, americanii raportează rezultate îmbunătăţite şi pe teritoriul Europei, creşteri fiind înregistrate în special în Franţa şi Italia. De altfel, viitorii ani vor fi şi mai fructuoşi, or Tesla a dat startul construcţiei uzinei din Germania, care va produce automobile dedicate pieţelor de pe Bătrânul Continent.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter