Toyota a atins borna de 15 milioane automobile hibride vândute în întreaga lume

27 Aprilie 2020, 14:31
Denis Godorozea
Concernul Toyota a atins borna istorică de 15 milioane automobile cu sisteme de propulsie hibride comercializate la nivel global. Primul model de serie hybrid a fost Toyota Prius, lansat acum două decenii. De atunci gama modelelor electrificate a fost simţitor diversificată, astfel încât astăzi Toyota şi Lexus oferă în comun 44 modele hibride.
Hibridele Toyota sunt astăzi printre cele mai renumite şi cele mai solicitate în segment. Vânzările maşinilor cu acest tip de propulsie indică creşteri de la an la an, iar în luna ianuarie 2020 concernul nipon a atins borna istorică de 15 milioane hibride comercializate, dintre care 2.8 milioane fiind vândute în spaţiul european.
Cei de la Toyota precizează, că datorită unui asemenea volum de automobile hibride vândute la nivel global, nivelul de emisii de CO2 a scăzut cu circa 120 milioane tone per an, iar proprietarii acestor maşini parcurg în regim 100% electric aproape jumătate din toate călătoriile. În următorii ani niponii ţintesc să electrifice întreaga gamă de modele Toyota şi Lexus, iar toate premierele noi sunt oferite din start cu una sau mai multe versiuni electrificate, printre care hibride clasice şi plug-in hybrid.
0
1,625
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!