Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota a confirmat indirect apariţia hot-hatch-ului GR Corolla! Când va fi lansată sportiva?

3 Aprilie 2020 - 09:28
Denis Godorozea
O veste bună pentru fanii sportivelor Toyota a venit tocmai din Australia, unde niponii au înregistrat denumirea GR Corolla, confirmând, astfel, indirect, zvonurile apărute mai devreme cu referire la versiunea de performanţă pregătită pentru noua generaţie Corolla. Modelul va debuta în cadrul generaţiei curente a bestseller-ului nipon, însă fanii vor avea de aşteptat încă cel puţin câţiva ani până la lansare.
Aşadar, informaţiile difuzate în presă în urmă cu câteva luni nu au fost suplinite cu nici un strop de detalii noi. Potrivit datelor preliminare, hot-hatch-ul Corolla va debuta nu mai devreme de anul 2023, dar va uimi publicul la fel cum i-a reuşit şi proaspătului hot-hatch urban GR Yaris. De altfel, cele două modele vor fi foarte apropiate şi pe plan tehnic: se presupune că GR Corolla va avea sub capotă un benzinar turbo, de 1.6 litri, cu 3 cilindri, identic cu cel al modelului mai compact. Aceeaşi unitate de propulsie va fi ulterior utilizată de Toyota şi în cursele WRC.
Amintim că propulsorul respectiv livrează 261 CP şi un cuplu imens pentru o astfel de cilindree de 360 Nm. Nu mai puţin uimitor pentru GR Yaris a fost sistemul sofisticat de tracţiune integrală, care poate fi setat într-un aşa mod, ca să livreze 100% din cuplu pe o singură punte, fiind disponibile şi mai multe regimuri de rulare — astfel de echipamente sunt mai rar întâlnite în segmentul compactelor, chiar şi cel al compactelor de performanţă! Deci, GR Corolla ar putea moşteni şi acest sistem.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter