Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un excepţional Mercedes-Benz 560 SEL 6.0 AMG scos la licitaţie. Cât crezi c-ar valora?

10 Aprilie 2020 - 17:56
Denis Godorozea
Ah, o bijuterie de excepţie a ajuns în mâinile celor de la RM Sotheby’s în căutarea unui nou proprietar. Acest Mercedes-Benz 560 SEL 6.0 AMG W126 este unul dintre puţinele modele, despre care se spune că "a fost construit la comandă specială". Nu de alta, dar AMG a ajuns să producă modele în cooperare mai strânsă cu Mercedes-Benz mai târziu, în 1993, când a fost lansat celebrul C36. Însă până atunci, AMG, care tot în cadrul Daimler activau, lansau modele mai speciale, precum şi acest 560 SEL este.
Acest minunat exemplar a fost produs în 1989, însă maşina a fost comandată, conform actelor, de un client din Japonia direct la cei de la AMG. Mercedes-Benz producea berlina, pentru ca ulterior să o livreze celor de al AMG în Affalretbach, unde motorul de 5.6 litri fusese înlocuit cu unul nou, V8 de 6.0 litri, dezvoltat şi produs exclusiv de AMG. Afară de motorul modificat, cei de la AMG ofereau o listă generoasă de modificări tehnice şi exterioare, toate fiind discutate prealabil cu clientul. Tocmai de asta această bijuterie este din seria celor "produse la comandă specială". De altfel, în total au fost produse doar circa 100 unităţi 560 SEL 6.0 AMG în caroseria W126.
Maşina a fost livrată la finalul anilor 1980 în Japonia, pentru ca ulterior să fie achiziţionată şi transportată în Germania. Odometrul indică acum 93,747 kilometri parcurşi, iar ajunsă în Germania şi până a fi plasată în vânzare aceasta a beneficiat de o mentenanţă tehnică specializată, cu toate consumabilele schimbate şi toate verificările de rigoare produse la specialiştii AMG. Se pare că toţi cei 385 CP sunt în continuare la dispoziţia celui din spatele volanului şi încă sunt capabili să propulseze bolidul stilat la cei peste 300 km/h, pe care 560 SEL 6.0 AMG le putea atinge printre primii în segmentul său!
Limuzina are o caroserie de culoare gri şi un habitaclu tapisat cu piele de culoare neagră. Vânzătorul susţine că toate elementele de caroserie şi interiorul sunt păstrate într-o stare impecabilă, fapt demonstrat şi de imaginile de mai jos. Suspensia şi sistemul de frânare au fost revizuite, iar componentele uzate au fost schimbate cu unele noi.
Licitaţia va avea loc abia în luna iunie şi nu cunoaştem încă la ce preţ va fi vândut acest exemplar. Dar ţinând cont de starea tehnică şi numărul limitat de exemplare produse, în special de numărul de exemplare care au ajuns cu bine până acum, putem anticipa un preţ final de sute de mii sau chiar câteva milioane de euro!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (30 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter