Un nou bolid de stradă creat de ABT Sportsline: Audi RS6 Avant se transformă în ABT RS6-R

6 Aprilie 2020, 18:13
Denis Godorozea
ABT Sportsline au creat un break nebun pe baza noului Audi RS6 Avant — familiştii obsedaţi de putere şi viteză vor putea umili acum sportcar-urile în calea lor spre cumpărături la volanul noului ABT RS6-R. Reţeta, însă, pare a fi cunoscută, or la finalul săptămânii trecute atelirul german de tuning a dezvăluit o altă sportivă de performanţă — RS7-R, dezvoltată pe baza coupe-ului Audi RS7.
Da, substratul tehnic este aproape identic cu cel al lui ABT RS7-R, prezentat cu câteva zile mai devreme. Şi în cazul break-ului tunerii au stors din benzinarul V8 de 4.0 litri o putere maximă de 740 CP şi 920 Nm, în plus cu 140 CP şi 120 Nm decât poate oferi un RS6 Avant de serie. Precum şi coupe-ul cu 4 uşi, Avant-ul special va fi produs într-o serie limitată la doar 125 unităţi.
Surplusul de putere pentru cele două modele de performanţă se datorează în special unităţii de control ABT Power R. Datorită modificărilor RS6-R Avant este mai iute în acceleraţia până la 100 km/h cu 0.4 secunde, fiind capabil să execute acest exerciţiu în doar 3.2 secunde — un rezultat demn de supercar-urile de sute de mii de euro. Viteza maximă a fost extinsă cu 15 km/h, acul vitezometrului oprind acum în drept cu 320 km/h.
Nu lipsesc modificările la nivel de suspensie — break-ul a beneficiat de bare stabilizatoare noi şi un set de arcuri modificate. Exteriorul este condimentat de un splitter frontal mai generos, praguri laterale evazate şi un difuzor mai agresiv integrat în bara de protecţie spate. Aspectul este finisat de jantele originale de 22 ţoli şi caroseria ornamentată cu aplicaţii speciale.
Preţul modificărilor este, însă, pe măsură — pentru un asemenea tratament tunerii solicită 69,900 euro, iar clientul va trebui mai întâi să achiziţioneze o variantă de serie Audi RS6 Avant, fie să o comande prin intermediul Atelierului. Nu va lipsi nici garanţia — tunerii promit o exploatare de 2 ani fără nevoi tehnice.
0
4,095
GALERIE FOTO (26 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!