(VIDEO) Cum sună motorul celui mai rapid SUV din lume? Lister publică un teaser cu noul proiect Stealth

17 Aprilie 2020, 14:02
Denis Godorozea
Lister a publicat primele teaser-e cu noul proiect Stealth — atelierul britanic susţine că a creat cel mai rapid SUV din lume pe baza Jaguar F-PACE, iar noi avem ocazia să-i auzim şi sunetul impunător produs de unitatea de propulsie de sub capotă în clipul video de mai jos. Concomitent britanicii au dezvăluit şi noi detalii tehnice despre Lister Stealth.
Proiectul a fost anunţat pentru prima dată în 2018, iniţial crossover-ul purta denumirea Lister LFP, iar o parte din caracteristici au fost dezvăluite cu primul anunţ. LFP a fost caracterizat ca fiind cel mai rapid SUV de pe planetă, cu o viteza maximă de 322 km/h, surclasând în acest exerciţiu până şi faimosul Lamborghini Urus.

Ei bine, se pare că limita de viteză maximă de acum doi ani este valabilă şi pentru Stealth — britanicii au confirmat că viteza maximă a noului crossover este de 322 km/h, deci cu 39 km/h mai mult decât poate atinge Jaguar F-PACE şi cu 13 km/h mai mult decât poate atinge Urus. Exerciţiul de acceleraţie până la 60 mph (97 km/h) are loc în 3.5 secunde.
Având la bază versiunea F-PACE SVR, Lister Stealth are sub capotă acelaşi benzinar V8 de 5.0 litri, care standard oferă 550 CP şi 680 Nm. Nu se cunoaşte ce modificări au introdus tunerii pentru motor, însă acesta este capabil acum de 675 CP. În total vor fi produse doar 250 unităţi Stealth.
0
1,712
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!