(VIDEO) Porsche Taycan a parcurs 1,000 de kilomeri în mai puţin de 10 ore!

14 Aprilie 2020, 12:21
Denis Godorozea
Unul dintre cele mai răspândite motive de a renunţa la achiziţia unui electromobil numite de automobilişti este autonomia redusă şi timpul de încărcare, condiţii în care maşinile electrice nu sunt la fel de adaptate călătoriilor lungi precum maşinile convenţionale cu motoare termice. Un vlogger a încercat să spulbere acest mit pe exemplul unui Porsche Taycan 4S.
Pentru realizarea obiectivului a fost ales traseul dintre Munchen — Berlin — Munchen. Versiunea incipientă Porsche Taycan 4S este echipat cu o baterie de 79.2 kWh, ce-i asigură o autonomie de circa 407 km, calculată conform standardului WLTP. Ei bine, acest indicatori poate varia în funcţie de regimul de rulare: la viteze mici şi pe un poligon special autonomia poate fi chiar mai mare decât cea anunţată, însă într-un regim de exploatare real, cu viteze de peste 100 km/h pe autostrăzi aceasta este simţitor mai mică. Din acest motiv şi s-a decis să fie testată autonomia reală pe traseu, cu viteze de peste cele urbane.
La finalul testului s-a constatat, că electromobilul a avut nevoie de 9 ore şi 12 minute pentru a parcurge distanţa de 1,000 kilometri, în acest timp fiind inclusă şi încărcarea rapidă a bateriilor. Calculele arată că viteza medie a fost de 109 km/h, însă pe anumite porţiuni de drum cel din spatele volanului a încercat să menţină constant viteza de 140 km/h, atingând chiar şi 150 km/h.
De menţionat, că de la începutul testului şi până la prima încărcare electromobilul german a parcurs 340.3 kilometri cu o viteză medie de 97 km/h, iar computerul de bord indica o autonomie rămasă de încă circa 27 kilometri. În aceste condiţii consumul mediu stabilit pentru cei 340 kilometri a fost de 23.6 kWh. Totodată, la staţiile de încărcare rapidă şoferul alimenta bateria doar în proporţie de 80%, pentru ca ulterior să urmeze mai departe drumul fără a pierde prea mult timp, constatând că o reţea bine dezvoltată de staţii de încărcare rapidă este chiar mai importantă, decât autonomia maximă pe care o poate oferi electromobilul.
0
1,637
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!