(VIDEO) ZAZ-968MD conservat cu doar 71 kilometri la bord găsit în Ucraina!

3 Aprilie 2020, 17:08
Denis Godorozea
O adevărată capsulă a timpului a fost găsită în Ucraina — un ZAZ-968MD a fost găsit conservat timp de 28 de ani. Odometrul renumitului model sovietic indică doar 71 de kilometri parcurşi! Starea tehnică a Zaporojeţ-ului nu este tocmai perfectă, însă, iar asta chiar dacă maşina a fost conservată şi păstrată într-un garaj până acum.
Acest ZAZ-968MD este o versiune specială a compactei sovietice, destinată persoanelor cu dizabilităţi care pot acţiona sau au un singur picior. Aceste maşini nu se distingeau prea mult de celelalte versiuni de serie decât prin adaptările speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, în special pentru veteranii de război. Astfel, maşina are o singură pedală, cea a ambreiajului, iar acceleraţia are loc prin intermediul unei padele din spatele volanului. Pedala de frână este substituită de o manetă masivă pe tunelul central.
Modelul din imagini a fost echipat cu un propulsor V4 pe benzină de 1.2 litri, ce oferă 41 CP. În această ipostază maşinuţa poate circula cu viteză de până la 118 km/h, însă viteza maximă va fi atinsă după secunde lungi de acceleraţie — repriza 0-100 km/h are loc în 32 secunde.
Maşina din imagini a fost acoperită cu un strat de conservant încă din uzină, odometrul indicând abia puţin peste 71 kilometri. Ulterior ZAZ-ul a fost păstrat timp de câteva decenii într-un garaj din Ucraina, unde a şi fost găsit acum.
0
5,389
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!