Viitor concurent pentru Tesla Model S: americanii au realizat un test de autonomie pentru Lucid Air

3 Aprilie 2020, 13:51
Denis Godorozea
Constructorul american Lucid Motors, care pregăteşte un rival pentru Tesla Model S, a relatat despre testul de autonomie realizat în luna februarie a acestui an. Americanii şi-au propus să demonstreze practic care este, de fapt, autonomia reală a sedanului Lucid Air, care abia se pregăteşte de debutul mondial.
Astfel, cei de la Lucid au ales un traseu special care să corespundă cu exactitate cerrinţelor cumpărătorilor de electromobile şi care să demonstreze perfect capacităţile sedanului Air — prototipul de teste a parcurs o distanţă de peste 640 de kilometri dintre oraşele San Francisco şi Los Angeles, statul California, SUA.
Rezervele bateriei au fost suplinite înainte de a porni la drum şi până la destinaţia finală nu a mai avut nevoie de priză, drumul total constituind 400 mile (circa 643 kilometri). Ajuns în Los Angeles, echipajul electromobilului a încărcat din nou bateria timp de o noapte, iar a doua zi s-au aventurat într-o escapadă prin Hollywood şi Beverly Hills, pentru ca apoi cu aceleaşi rezerve de energie să facă cale întoarsă în San Francisco, cu destinaţia finală pe Golden Gate Bridge.
Lucid Air este echipat cu două motoare electrice, ce livrează un total de 1,000 CP. Motoarele sunt alimentate de la o baterie cu o capacitate de 130 kWh, care tocmai în acest test şi-a demonstrat posibilităţile.
1
1,519
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!