Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Visul fanilor industriei auto americane: Lincoln Continental, produs în 1980, cu doar 2,500 km parcurşi

30 Aprilie 2020 - 17:08
Denis Godorozea
O adevărată capsulă a timpului, preparată după reţeta americană, se vinde acum în SUA — Lincoln Continental super luxos, produs conservat de mai bine de patru decenii într-un garaj încălzit, indică acum doar 2,500 kilometri parcurşi, fiind într-o stare tehnică perfectă. Să vedem cum arăta luxul suprem în viziunea americanilor acum 40 de ani.
Acest Lincoln Continental a fost produs în 1980, iar la scurt timp după achiziţie, proprietarul maşinii s-a stins din viaţă, iar moştenitorii au şi depozitat maşina într-un garaj încălzit, odometrul indicând un parcurs de doar 2,414 kilometri. Maşina a fost conservată ani buni, până când distribuitorul Lincoln din Michigan a decis să răscumpere sedanul. Ulterior s-a dispus deservirea tehnică de rigoare a maşinii, fiind înlocuite toate elementele consumabile uzate, iar acum acest Lincoln Continental este într-o stare tehnică perfectă, de parcă abia a părăsit porţile uzinei americane.
În 2012 maşina a fost din nou achiziţionată de un pasionat de modele clasice americane. Însă nici noul proprietar nu a reuşit să se bucure prea mult de noul partener de călătorii, reuşind să parcurgă doar circa 150 kilometri, până a decedat subit în 2014. De atunci maşina a fost din nou plasată într-un garaj ventilat de rudele ultimului proprietar.
Imaginile ataşate demonstrează starea în care au fost păstrate materialele de la bord, dar şi cât de bine a fost echipată nava amiral americană din acei ani. Produs în 1980, Lincoln Continental a fost echipat cu geamuri acţionate electric, instrumentar de bord semi-digitale, iar suprafeţele de la interior au fost tapisate cu piele, cei de la bord fiind răsfăţaţi de fotolii luxoase şi inserţii din lemn natural.
Sedanul din imagini a fost echipat cu un benzinar V8 imens, de 5.8 litri, capabil să livreze 142 CP şi un cuplu maxim de 359 Nm, transmis pe puntea spate prin intermediul cutiei automate cu 4 rapoarte. Actualii proprietari au plasat maşina în vânzare, sugerând că starea tehnică este impecabilă, iar preţul este cât se poate de atractiv pentru un adevărat pasionat de modele clasice americane — 27,900 dolari.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (19 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter