Volkswagen admite lansarea unei versiuni PHEV pentru crossover-ul T-Roc

10 Aprilie 2020, 09:32
Denis Godorozea
Volkswagen poate diversifica oferta în segmentul SUV-urilor cu un model plug-in hybrid — cu o asemenea motorizare s-ar putea alege crossover-ul urban T-Roc. Decoamdată conducerea constructorului german nu a luat o decizie fermă în acest sens, însă a sugerat că dacă va exista cerere, aceasta îşi va face rapid apariţia în portofoliul versiunilor.
Volkswagen T-Roc este un crossover compact absolut nou în gama germanilor. Aflat la prima generaţie, T-Roc a fost lansat în urmă cu trei ani, iar în viitorul apropiat va primi şi un facelift de mijloc de carieră. În prezent T-Roc oferă o gamă variată de versiuni, fiind disponibile motorizări clasice pe benzină şi motorină, dar şi o variantă decapotabilă, mai rar întâlnită în acest segment de preţ. Una-i lipseşte crossover-ului compact — o variantă electrificată! Însă şi aceasta şi-ar putea face apariţia în gamă, cel mai probabil imediat cu facelift-ul viitor.
În prezent germanii planifică să diversifice gama GTE — acest indice este atribuit versiunilor electrificate ceva mai performante. Până la finalul anului cu o versiune similară se vor alege modelele Arteon şi Tiguan. Pentru toate modelele din serie motorizarea are cam aceleaşi componente: benzinarul turbo 1.4 TSI combinat cu un motor electric integrat în cutia robotizată DSG. Cumulativ sistemul livrează 245 CP, iar graţie bateriei de 13 kWh maşinile pot parcurge între 45 şi 60 kilometri în regim electric, în funcţie de dimensiuni. Cel mai probabil anume acest tandem va fi adaptat ulterior pentru T-Roc GTE.
0
1,648
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!