Volkswagen extinde producţia electro-hatch-ului e-Golf din cauza întârzierilor cu ID.3

7 Aprilie 2020, 09:25
Denis Godorozea
Se pare că problemele de producţie cu care se confruntă noul electromobil Volkswagen ID.3 au impus germanii să-şi revizuiască planurile pentru termen scurt, conform cărora hatch-ul electric e-Golf, bazat pe generaţia precedentă Golf, urma să fie eliminat din gamă în vara acestui an. Întârzierea noului electromobil a extins, astfel, termenul de producţie pentru vechiul e-Golf pentru încă câteva luni.
Noul Volkswagen ID.3 a debutat în premieră mondială în toamna anului trecut, iar livrările acestuia urmau să înceapă în aceste luni, or producţia de serie a demarat în primele săptămâni din acest an. Problemele de soft, însă, s-au adeverit a fi grave, iar germanii au fost nevoiţi să amâne livrările către clienţi. Problema nu a fost soluţionată încă, iar astfel cei de la Volkswagen au luat decizia să menţină în gamă hatch-ul electric e-Golf, construit pe baza generaţiei precedente Golf.
Pe de altă parte, în presă au răsunat păreri precum că extinderea producţiei pentru e-Golf a fost decisă în contextul pandemiei de coronavirus, când cererea pentru automobile pe piaţa mondială s-au prăbuşit dramatic, iar producţia la uzinele granzilor industriei auto a fost sistată. Oricare ar fi motivul, potrivit documentului intern al Volkswagen, producţia modelului e-Golf va continua până cel puţin în toamna acestui an, iar livrările vor finaliza la sfârşitul anului.
0
1,198
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!