Volkswagen lansează un pachet de tuning de uzină R-Line pentru cel mai mare SUV din gamă

9 Aprilie 2020, 11:01
Denis Godorozea
Volkswagen Atlas este cel mai mare SUV din gama constructorului german pe piaţa americană, cunoscut cu mici modificări şi denumirea Teramont pe alte pieţe. Modelul a fost lansat acum câţiva ani şi de curând s-a ales cu un facelift de mijloc de carieră, iar acum acesta este disponibil şi cu un prim pachet de tuning vizual de uzină — versiunea R-Line.
Tradiţional versiunile R-Line sunt focusate în primul rând pe modificarea aspectului exterior al maşinilor din portofoliul Volkswagen, cu mici modificări la nivel de habitaclu, dar câteodată sunt incluse şi modificări de ordin tehnic. Nu este şi cazul lui Atlas R-Line, însă această versiune va fi disponibilă aici doar cu motorizările de top.
Pachetul R-Line aduce SUV-ului un aspect exterior mai agresiv, ce se datorează barei de protecţie faţă cu incizii de aer mai generoase, o bară posterioară cu inserţie decorativă de culoare neagră-lucioasă şi două terminaţii duble pentru sistemul de evacuare, dar aparent false. Pragurile laterale au fost uşor modificate, iar pachetul R-Line, fiind situat în vârful gamei de versiuni, aduce şi un nivel de echipare mai generos, accentuat pe exterior de multiplele inserţii decorative cromate şi jantele stilate de 20 sau 21 ţoli — standard Atlas poate avea cel mult jante de 20 inch.
Pe interior Atlas R-Line a beneficiat de elemente decorative precum plăcile de metal pe pedale, volan îmbrăcat în piele perforată şi un set de afişaje originale pentru instrumentarul de bord digital, inclus standard pentru această versiune.
Modificări tehnice nu sunt prevăzute, însă cum am pomenit mai sus Atlas R-Line poate fi comandat doar cu motorizările de top — cu benzinarul aspirat natural VR6 de 3.6 litri, ce livrează 280 CP şi se cuplează exclusiv la cutia automată cu 8 rapoarte şi sistemul de tracţiune integrală 4Motion. Versiunea este disponibilă pentru comandă în SUA cu preţul iniţial de 39,700 dolari. Ulterior pachetul R-Line va fi disponibil şi pentru celelalte pieţe, unde Atlas este comercializat cu denumirea Teramont.
1
1,436
GALERIE FOTO (59 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!