Volvo a început producţia maşinilor cu viteza maximă limitată la 180 km/h

16 Aprilie 2020, 09:27
Denis Godorozea
Cu un an mai devreme Volvo anunţa introducerea în toată gama de modele a unui limitator electronic pentru viteza maximă din motive de siguranţă. Potrivit noilor norme stabilite de constructorul suedez, automobilele Volvo nu vor putea accelera mai mult de 180 km/h. Primele maşini cu noul sistem de siguranţă sunt noile Volvo S90 şi V90 facelift, care au ajuns acum pe linia de producţie.
Cu această decizie cei de la Volvo urmăresc să reducă numărul de accidente mortale şi soldate cu traumatisme cu implicarea modelelor sale. Pe fundalul sistemelor sofisticate de siguranţă activă, se pare că obiectivul suedezilor este de a exclude în totalitate mortalitatea la bordul unui Volvo, iar limita de viteză de 180 km/h este şi un compromis — pe de o parte viteza respectivă este suficientă pentru un ritm mai grăbit de condus pe şoselele fără limite de viteză şi pe de altă parte suedezii ar putea garanta că în această limită toate sistemele de siguranţă activă şi pasivă de la bordul maşinilor lor vor interveni prompt pentru a preveni decesul pasagerilor în cazul unui accident rutier.
Deocamdată noul limitator este introdus doar pe gama actualizată Volvo S90 şi V90, însă ulterior va migra şi pe celelalte modele din gamă. Mai târziu lista sistemelor de siguranţă va fi suplinită chiar şi cu un limitator adaptiv, care să limiteze viteza maximă în funcţie de locul în care se află automobilul la moment. De exemplu, în apropierea şcolilor viteza maximă ar putea fi redusă chiar şi până la 50 km/h, sau mai puţin de atât.
0
2,121
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!