Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

ABT Sportsline a pus mâna pe cel mai stilat crossover compact de performanţă din gama Audi

15 Mai 2020 - 16:01
Denis Godorozea
Cel mai stilat crossover compact de performanţă din gama celor de la Audi, modelul RS Q3 Sportback a beneficiat de un tratament special din partea tunerilor de la ABT Sportsline. Datorită modificărilor, SUV-ul cu siluetă coupe va putea umili acum sportcar-urile pe autobahn-urile germane sau pe pistele de curse, iar clienţii se vor bucura de posibilitatea de a-şi personaliza bolidul.
Tradiţional pentru Audi, motorizarea semnată RS s-a situat în topul versiunilor disponibile pentru crossover-ul cu siluetă coupe Audi Q3 Sportback, iar cei de la ABT Sportsline sunt de părere că performanţele modelului pot fi îmbunătăţite. Amintim că standard Audi RS Q3 Sportback oferă la activ 400 CP şi 480 Nm.
Pentru condimentarea crossover-ului de performanţă cei de la ABT Sportsline au ales reţeta bine definită de mulţi ani. Benzinarul turbo de 2.5 litri, cu 5 cilindri, a fost echipat cu o unitate de control adiţională, ABT Engine Control (AEC), iar acest supliment a rezultat într-un surplus de 40 CP şi 40 Nm, puterea totală fiind acum de 440 CP şi 520 Nm. Pare infim acest surplus, ar zice unii, însă în noua ipostază SUV-ul şi-a îmbunătăţit caracteristicile de acceleraţie cu 0.2 secunde, fiind capabil să atingă viteza de 100 km/h în 4.3 secunde. Viteza maximă a crescut cu doar 5 km/h, însă, până la 285 km/h.
Pe exterior crossover-ul condimentat de ABT Sportsline nu abundă cu elemente de design ţipătoare. De altfel, aspectul standard al lui RS Q3 Sportback este agresiv pe măsura posibilităţilor dinamice. Totuşi, clienţii vor avea posibilitatea să-şi personalizeze maşina cu un set de jante originale de 20 sau 21 ţoli, dar şi un splitter frontal de dimensiuni mai mari integrat în bara de protecţie faţă. Bineînţeles, pot fi solicitate modificări mai consistente, însă în acest caz lucrările sunt negociate direct cu casa de tuning.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (10 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter