Alfa Romeo lansează actualizări majore pentru bolizii de performanţă Giulia şi Stelvio Quadrifoglio

7 Mai 2020, 17:02
Denis Godorozea
Versiunile de serie Alfa Romeo Giulia şi Stelvio au beneficiat de actualizări de mijloc de carieră. Acum a venit rândul şi versiunilor de performanţă din gama italienilor, numite Quadrifoglio. Constructorul a adaptat modificări stilistice mai modeste, dar şi picanterii tehnice interesante.
Pe exterior sedanul şi SUV-ul se disting de versiunile anterioare printr-un calandru nou şi capace pentru oglinzile retrovizoare laterale realizate din fibră de carbon. La posterior modificările se limitează la structura interioară a blocurilor optice de tip LED, iar acum clienţii vor putea comanda cei doi bolizi de performanţă cu 3 nuanţe de caroserie noi — 6C Villa d’Este Red, GT Junior Ocra şi Montreal Green, precum şi modelele din imagini.
O noutate savuroasă este livrată de la atelierul Akrapovic, şi anume sistemul de evacuare cu patru terminaţii din fibră de carbon, mai melodiose şi mai sonore acum. Sistemul este oferit, însă, doar opţional. Exclusiv pentru SUV-ul Stelvio a fost pregătit un nou set de jante originale de 21 ţoli.
Pentru a adapta ambele modele la normele de siguranţă înăsprite, cei de la Alfa Romeo oferă acum un sistem de pilot automat de nivelul 2, ce include un cruise control adaptiv capabil să pornească din loc chiar şi după staţionare, funcţie confortabilă în ambuteiaje, un sistem de menţinere a benzii de circulaţie şi sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe. Totodată noul asistent digital poate recunoaşte indicatoarele rutiere şi să emită avertizări pe ecranul computerului de bord.
Lista modificărilor interioare este similară cu cele aplicate versiunilor de serie — consola centrală este dominată de un nou ecran al sistemului multimedia cu o diagonală de 8.8 inch. Pe lângă afişajele actualizate şi viteza de reacţie îmbunătăţită, au fost incluse aplicaţii noi gândite special pentru versiunile de performanţă. Sunt prevăzute spaţii de depozitare pentru obiecte mici, iar lista tapiseriilor şi inserţiilor decorative a fost suplinită cu câteva combinaţii noi.
Se pare că motoarele nu au beneficiat de careva schimbări, or italienii sugerează că caracteristicile dinamice au rămas neschimbate. Livrările bolizilor de top vor demara în vara acestui an.
0
3,085
GALERIE FOTO (27 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!