BMW X5 plug-in hybrid: primele exemplare au ajuns în Moldova

15 Mai 2020, 16:40
Ilie Toma
În toamna anului trecut germanii au anunţat lansarea versiunii plug-in hibrid pentru noua generaţie BMW X5, iar de curând primele exemplare ale acesteia au ajuns în Moldova. Ce specificaţii tehnice are noul SUV plug-in hibrid şi la ce preţ e oferit în Moldova?
În primul rând, trebuie să vă amintim că X5 nu se află la prima generaţie a unei motorizări plug-in hibrid: şi generaţia precedentă avut una. Însă sistemul de propulsie al noii generaţii BMW X5 — xDrive45e în caroserie G05 — diferă semnificativ în parametri şi va face cu siguranţă din ochi tuturor celor interesaţi de propulsia hibridă sau electrică.
În primul rând, e vorba de autonomia propulsiei pur electrice. Pentru că este un vehicul plug-in hibrid, adică poate fi încărcat de la priză, BMW X5 xDrive45e poate rula în regim pur electric, după care se include şi motorul pe benzină şi maşina are un comportament de hibrid clasic. Ei bine, autonomia pur electrică a noului X5 xDrive45e e printre cele mai mari din lume pentru un model plug-in hibird: între 67 şi 87 km în ciclu realist WLTP (ceea ce ar fi cam 97 km în ciclu NEDC folosit anterior). Deci, în condiţii realiste de trafic, SUV-ul poate fi pur electric pe o distanţă de 67-87 km!
O diferenţă importantă în construcţia lui BMW X5 faţă de alte SUV-uri hibride sau plug-in hibride e faptul că indiferent de unde vine forţa propulsiei — de la motorul pe benzină sau cel electric — ea va fi transmisă tuturor celor 4 roţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală xDrive.
Aşadar, sistemul de propulsie e format dintr-un motor pe benzină, de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, care dezvoltă 286 CP şi 450 Nm. Motorul electric, integrat în cutia de viteze automată cu 8 trepte, poate dezvolta 113 CP şi 265 Nm. Puterea cumulată a sistemului ajunge la 394 CP şi 600 Nm. Impresionant, nu? Ei bine, şi performanţa e impresionantă, aproape de cifrele unui model BMW M! Doar 5.6 secunde pentru accelerarea de la 0 la 100 km/h!
Energia electrică e stocată într-o baterie litiu-ion de 24 kWh capacitate, dintre care 20.9 kWh sunt utilizabili. Apropo, suspensia pneumatică e standard pentru motorizarea hibridă a noului BMW X5!

Şi acum, marea întrebare: cât costă noul BMW X5 xDrive45e în Moldova? Adevărul e că preţul de start nu e foarte departe de alte motorizări de puteri comparabile, începând de la 64,200 euro. Unul din exemplarele încă disponibile din primele livrări, de exemplu, mai are pe el opţionale de 18,392 euro, ceea ce-i aduce preţul final la 82,592 euro. Ca de obicei, toate modelele BMW vândute la distribuitorul oficial au incluse pachetele BMW Service Inclusive şi Repair Inclusive pentru primii 100,000 km sau 5 ani.
0
3,489
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!