BRABUS prezintă noua serie de offroader-e blindate pe baza Mercedes-Benz G-Class

20 Mai 2020, 15:59
Denis Godorozea
Legendarul Gelandewagen nu este doar perla în gama Mercedes-Benz, dar şi favoritul celor de la BRABUS în numeroasele proiecte de tuning — specialiştii din Bottrop lansează anual bolizi de performanţă pe baza G-Class-ului, iar acum tunerii şi-au propus să dezvolte cel mai luxos şi cel mai performant offroader blindat pentru înalţii demnitari de stat şi milionari. În total germanii au pregătit trei modele blindate — Pure, Mission şi Luxury.
Modelele blindate sunt creaţia celor de la Invicto, o nouă divizie fondată de BRABUS pentru asemenea proiecte speciale. Toate unităţile corespund standardului VR6 Plus de armură, ceea ce înseamnă că pot face faţă nu doar gloanţelor, dar şi exploziilor. Armura adiţională aduce, însă, un surplus de greutate de circa o tonă, iar asta înseamnă că sub capota acestor maşini trebuie să se ascundă un propulsor mai potent.
Invicto Luxury este o fortăreaţă luxoasă pe patru roţi, cea mai rafinată şi confortabilă versiune din toate cele trei variante blindate. Pe exterior offroader-ul se distinge prin elementele aerodinamice originale livrate de BRABUS, cu suprafeţe din fibră de carbon, şi are un habitaclu tapisat cu piele şi Alcantara.
Această variantă are la bază versiunea de performanţă G 63 a celor de la Mercedes-AMG, ceea ce înseamnă că sub capota maşinii s-a situat benzinarul twin-turbo V8 de 4.0 litri, capabil să dezvolte 585 CP şi 850 Nm. Cu acest motor monstrul de 3.8 tone poate atinge viteza de 210 km/h, însă aceasta este limitată electronic! Performanţele nu se limitează aici, or cei de la BRABUS oferă opţional posibilitatea unui upgrade pentru motor, care să sporească puterea maximă până la 800 CP şi 1,000 Nm, exact precum în cazul bolidului BRABUS 800.
Varianta Invicto Pure nu se distinge în materie de design de versiunile de serie Gelandewagen, deci e adresată celor ce nu-şi doresc să iasă în evidenţă în trafic. Ei bine, substratul tehnic specific este trădat de jantele originale şi siglele de pe caroserie, totuşi. Chiar şi aşa, acest model este blindat conform aceluiaşi standard şi este la fel de rezistent. La baza Pure este versiunea de serie Mercedes-Benz G 500.
Cea de-a treia versiune dezvoltată de germani este Invicto Mission, un adevărat protagonist al filmelor despre James Bond. Acesta poate fi dezvoltat pe baza versiunilor G 500 sau G 63 şi este antrenat pentru cele mai dificile sarcini în offroad, acolo unde nu mai ajunge nici un alt automobil.
Mission este echipat cu aceleaşi jante de 20 ţoli cu anvelope runflat, precum şi celelalte versiuni din gamă, însă aici se limitează cam toate asemănările. Pe exterior offroader-ul este înzestrat cu sisteme de iluminare LED adiţionale, troliu pe bara de protecţie faţă şi trapă de urgenţă pe plafon.
La interior se regăsesc patru scaune separate cu protecţie laterală profilată şi centuri de siguranţă sport. Sistemul de climatizare este unul autonom cu filtru de aer special pentru a face faţă chiar şi atacurilor chimice sau biologice. Pe ecranul sistemului multimedia pot fi afişate imaginile captate de camera cu infraroşu exterioară, atunci când farurile nu pot fi incluse.

Producţia offroader-elor blindate a şi început, însă cei preţurile nu au fost anunţate. Cel mai probabil, preţul este stabilit pentru fiecare client individual, în funcţie de modificările solicitate.
0
3,631
GALERIE FOTO (40 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!