BRABUS pune mâna pe maşinile chinezeşti — noul Wey VV7 a fost dezvoltat cu specialiştii din Bottrop

8 Mai 2020, 15:18
Denis Godorozea
În China a debutat o nouă versiune a crossover-ului Wey VV7 GT, model al companiei din cadrul Concernului Great Wall, care a debutat în premieră toamna trecută la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul este actual pentru piaţa europeană, or chinezii planifică să lanseze o gamă de modele electrificate pe Bătrânul Continent, iar la dezvoltarea noii versiuni a crossover-ului au participat şi cei de la BRABUS.
Ei bine, aportul germanilor în cadrul proiectului nu este chiar atât de important din punct de vedere al modificărilor aplicate, or Wey VV7 GT a beneficiat doar de o versiune specială, semnată de BRABUS, care se distinge prin elemente decorative de caroserie şi interior, pe când substratul tehnic nu a fost modificat de specialiştii din Bottrop.
Pe exterior Wey VV7 GT a beneficiat de elemente decorative din fibră de carbon, precum barele de protecţie mai agresive, spoilerul de pe hayon şi jante originale de 21 ţoli. Habitaclul a beneficiat de inserţii decorative din fibră de carbon, inspirate de la modelele de performanţă preparate de BRABUS pe baza maşinilor Mercedes-Benz, însă imagini cu interiorul crossover-ului nu au fost publicate încă.
Cum am menţionat mai sus, germanii nu au adus modificări substratului tehnic. Wey VV7 GT este propulsat de un benzinar turbo de 2.0 litri, capabil să dezvolte 227 CP şi cuplat la o cutie robotizată cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj. Cuplul este transmis în exclusivitate pe puntea faţă, iar iniţial nu au fost anunţate versiuni cu tracţiune integrală.
Iniţial Wey VV7 GT BRABUS va fi lansat pe piaţa din China, unde vânzările vor demara până la finalul acestei luni. Din 2021 chinezii planifică să cucerească piaţa europeană, iar noul VV7 GT va fi printre primele modele ale brandului, care vor ajunge pe Bătrânul Continent.
0
2,377
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!