Dacia va avea o gamă complet renovată peste un an: ce premiere pregăteşte constructorul din Mioveni?

25 Mai 2020, 09:28
Denis Godorozea
Pe parcursul următoarelor 12 luni în gama Dacia va avea loc un adevărat boom de modele — constructorul din Mioveni va lansa cel puţin 4 modele noi până în vara anului viitor. Printre acestea se enumeră noile generaţii Logan şi Sandero, care vor debuta chiar pe parcursul acestui an, dar şi două modele absolut noi.
Lansarea noilor Logan şi Sandero a fost anunţată mai devreme pentru acest an, însă dacă noi am anticipat debuturile pentru toamna acestui an, se pare că constructorul din Mioveni pregăteşte lansarea hatchback-ului chiar în luna iunie, conform informaţiilor distribuite de presa franceză. La moment nu se cunoaşte cum vor arăta noile modele, însă a fost confirmat că acestea vor avea la bază platforma simplificată CMF-B, preluată de la noile Renault Clio şi Captur. Concomitent, o mare premieră în gama Dacia va fi o motorizare micro-hibridă pentru cele două modele compacte.
În acelaşi timp, potrivit francezilor de la L’Argus, din gamă va fi eliminat modelul Lodgy — monovolumul a devenit o nouă pradă a metamorfozelor simţite pe piaţa auto globală, unde cererea pentru acest tip de automobile este în scădere necontenită. Potrivit francezilor, maşina va fi înlocuită cu un model absolut nou, un soi de cross-break cu 7 locuri. Nu se cunoaşte denumirea modelului, însă surse apropiate companiei au relatat că acesta poartă numele de uzină RJI. Debutul este programat pentru primăvara 2021 şi cam tot atunci va fi lansat primul electromobil al mărcii, derivat din conceptul Spring, prezentat la începutul lunii martie.
1
2,287
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!