Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Ecourile Dieselgate-ului: proprietarii maşinilor VW cu motoare TDI le vor putea restitui producătorului

25 Mai 2020 - 13:27
Denis Godorozea
O decizie fără precedent a fost pronunţată de Curtea Federală a Germaniei — instanţa a decis că proprietarii maşinilor cu propulsoare pe motorină vor putea returna automobilele constructorilor, în caz că acestea au fost echipate iniţial cu sisteme de trişare a nivelului de emisii. În schimbul maşinii, clienţii vor putea solicita rambursarea banilor cheltuiţi la achiziţie.
Scandalul Dieselgate a izbucnit acum aproape 5 ani în SUA, când autorităţile au depistat că maşinile Volkswagen, echipate cu motoare diesel, sunt echipate cu un soft special care include regimul eco de funcţionare a motorului imediat ce maşina este supusă testului electronic de emisii. Imediat au urmat arestări şi demisii, iar pe lângă Volkswagen cu asemenea dispozitive de trişare au fost depistaţi şi alţi constructori auto cu maşini diesel. De pe urma scandalului germanii au suportat cheltuieli colosale, iar o nouă decizie a instanţei de judecată germane se pare că va afecta şi mai mult gigantul auto, dar şi alţi constructori. În total scandalul a vizat peste 11 milioane automobile, o mare parte din care nu a fost comercializată ulterior.
Instanţa urmează să pronunţe decizia finală pe cazul clientului Herbert Gilbert, proprietarul unui Volkswagen Sharan cu motor diesel, care a solicitat companiei să-i restituie integral banii pentru maşina achiziţionată anterior — 31,500 euro. O decizie anterioară a instanţei a admis parţial cererea lui Gilbert, obligând Volkswagen să-i restituie 25,600 euro clientului. Aceasta a fost, însă, contestată ulterior de ambele părţi. Decizia pe acest caz va deveni un precedent pentru alte posibile adresări similare în instanţă, dar judecătorii au şi admis deja că clienţii păcăliţi pot restitui automobilul şi să solicite despăgubiri financiare, măcar o parte din suma achiziţiei.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter