(FOTO) Cum a fost pedepsit un şofer pentru sistemul de evacuare prea zgomotos

25 Mai 2020, 12:10
Denis Godorozea
Locuitorii oraşelor ştiu bine despre problema maşinilor modificate, proprietarii cărora se aventurează nopţile dacă nu în curse, atunci în călătorii savuroase pe străzile pustii, atunci când îşi mai permit să tureze motorul şi să scoată zgomote monstruoase. Mai gravă e problema când proprietarii acestor maşini ajung să modifice sistemul de evacuare cu unul aftermarket. De altfel, o asemenea problemă este raportată cam în toate oraşele lumii, or peste tot există fani de maşini sportive şi agresive. Exemplul de astăzi arată, însă, cum NU trebuie să luptăm cu acest fenomen.
Un proprietar de Ford Mustang din SUA s-a plâns pe reţelele de socializare despre răzbunarea dureroasă pusă în aplicare de unul dintre vecinii săi, pentru că maşina sa ar fi fost mult prea zgomotoasă şi deranjantă nopţile. Ei bine, de menţionat că Aaron Robinson, proprietarul acestui Mustang, a fost preîntâmpinat despre o eventuală răzbunare, însă probabil nu a luat-o în serios sau nu s-a aşteptat chiar la aşa ceva. Într-o scrisoare furioasă, unul dintre vecini i-a solicitat să înlăture defectul sistemului de evacuare sau să schimbe toba de evacuare modificată pe una standard.

Mare i-a fost mirarea când într-o dimineaţă şi-a găsit maşina cu toba de evacuare înfundată cu spumă poliuretanică. Bineînţeles, în aceste condiţii Robinson a scris că a depus o cerere de investigare la Poliţie pentru a identifica răufăcătorul. Aici ar fi cazul, probabil, să mai menţionăm, că o asemenea metodă de reglare de conturi este inadmisibilă, ba chiar criminală — în SUA există legi care să tragă la răspundere şoferii mult prea zgomotoşi, iar vecinul nu avea decât să apeleze la poliţie.
Ei bine, majoritatea constructorilor auto care comercializează maşini sportive cu sisteme de evacuare ceva mai zgomotoase, au inclus pe aceste modele regimuri de condus mai lejere, capabile să reducă nivelul zgomotului produs de sistemul de evacuare la minim, similar cu orice alt automobil de serie. De exemplu, în cazul Ford, opţiunea se numeşte Quiet Exhaust Mode, care reduce nivelul zgomotului cu până la 10 dB.
1
17,189
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!