Facelift-ul aduce o platformă nouă pentru Hyundai Santa Fe şi un design complet modificat

26 Mai 2020, 09:21
Denis Godorozea
Hyundai a publicat prima imagine oficială cu noul Santa Fe facelift — constructorul a prefaţat partea frontală modificată a SUV-ului actualizat. Se pare că varianta împrospătată a SUV-ului se inspiră de la cel mai mare model din gamă, noul Palisade, dar păstrează şi o parte din trăsăturile caracteristice variantei de până la facelift.
Una dintre cele mai importante modificări care pot fi surprinse chiar cu primul teaser este noul calandru, cu o formă modificată în totalitate, se pare că sud-coreenii vor renunţa în totalitate la grila trapezoidală, caracteristică până acum întregii game Hyundai. Vor suferi oare şi celelalte modele din gamă aceleaşi metamorfoze? Printre alte modificări se numără luminile de zi de tip LED, situate în partea de sus a fasciei frontale, care dispun acum de dungi iluminate verticale, intersectate cu setul format din câte patru blocuri optice pentru fazele scurtă şi lungă de iluminare, astea fiind, aparent, inspirate de la modelele din gama KIA.

Modificările stilistice nu sunt printre cele mai importante pe care le va suferi Santa Fe cu acest facelift de mijloc de carieră — deobicei actualizările aduc modificări tehnice, precum introducerea motorizărilor noi, însă sud-coreenii au ales să meargă chiar pe calea celor de la Land Rover, care în locul unui facelift pentru modelul Discovery Sport, au scos, de fapt, o generaţie nouă a crossover-ului, pe o platformă nouă, preluată de la sedanul Sonata. Acelaşi lucru este promis şi pentru Santa Fe facelift, iar menirea noii platforme este lansarea motorizărilor electrificate, ba probabil lansarea unei versiuni 100% electrice. Informaţiile tehnice vor fi făcute publice ulterior, în momentul premierei, ce va avea loc în următoarele săptămâni, or în Europa noul Santa Fe facelift va marca debutul public din luna septembrie a acestui an.
0
1,488
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!