Ford a inventat un sistem automatizat de dezinfectare a habitaclului! Actual pe timp de pandemie

29 Mai 2020, 14:18
Denis Godorozea
Ford susţine că a inventat un sistem ingenios de dezinfectare automatizată a habitaclului, care curând va fi disponibil pentru automobilele de poliţie din SUA. Sistemul nu impune careva modificări tehnice, ci va fi disponibil după o actualizare de soft wireless lansată pentru sistemul multimedia. Tehnologia este extrem de actuală pe timp de pandemie şi nu doar pentru forţele de ordine dar şi, de exemplu, pentru maşinile din flotele companiilor de chirie auto.
Potrivit americanilor, sistemul este capabil să înlăture automatizat până la 99% din bacterii şi viruşi de la interior în câteva minute. Funcţia poate fi activată prin accesarea câtorva comenzi speciale la bord, după care şoferul şi toţi pasagerii vor trebui să părăsească habitaclul. Ulterior maşina va emite câteva avertizări sonore la interior, pentru a aminti celor de la bord să părăsească maşina, şi curând habitaclul va fi încălzit, inclusiv toate suprafeţele, până la temperatura de 56 grade Celsius. Această procedură, conform oficialilor companiei americane, înlătură majoritatea bacteriilor şi viruşilor de la bord. La final, până a permite accesul la bord, sistemul va porni sistemul de climatizare pentru a răcori habitaclul.
Sistemul va fi disponibil printr-o actualizare de soft oferită wireless maşinilor de poliţie Ford în SUA, produse din 2013 şi până în prezent. Pentru cele mai noi sistemul va fi oferit standard. Americanii declară că funcţia este extrem de utilă pentru inspectori, din moment ce un automobil poate fi utilizat de mai mulţi angajaţi, iar la interior sunt transportaţi şi infractori care teoretic pot fi infectaţi.
Ei bine, cei care nu deţin vreun Ford acum, pe timp de vară, ar putea parca maşina la soare pentru câteva minute — în aceste condiţii temperatura la bord poate fi chiar mai mare de 56 grade Celsius! :) Doar fiţi siguri că nu aţi uitat pe cineva în maşină.
0
2,342
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!