Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Imagini şi informaţii oficiale despre primul SUV electric Skoda Enyaq iV! Versiunea de performanţă a fost confirmată

7 Mai 2020 - 11:11
Denis Godorozea
Skoda a publicat o serie de imagini oficiale cu primul SUV electric din gamă, noul Enyaq iV. Cehii au dezvăluit mai multe detalii despre premiera viitoare, confirmând apariţia versiunii de performanţă Enyaq RS. Totodată, primul SUV electric va fi oferit într-o mare varietate de versiuni.
Având 4,685 mm în lungime şi 1,877 mm în lăţime, Enyaq iV va fi un crossover mai compact decât Kodiaq, iar cu o înălţime de 1,618 mm va avea o siluetă mult mai dinamică şi stilată. Nu va fi neglijată nici filozofia Simply Clever a cehilor, care promit un interior foarte spaţios pentru primul SUV electric din gamă şi un portbagaj de 585 litri.
Cele mai savuroase sunt informaţiile despre substratul tehnic, însă. Astfel, în versunile incipiente Skoda Enyaq iV va avea un singur motor electric, ce va acţiona exclusiv roţile punţii spate. Variantele de top vor fi echipate cu două motoare electrice în cadrul sistemului de tracţiune integrală. Versiunea incipientă Enyaq iV 50 va avea un motor de 148 CP şi va fi capabilă să parcurgă până la 340 km. Aceasta va fi urmată de varianta Enyaq iV 60, cu baterie de 62 kWh, autonomie de 390 km şi un motor electric de 180 CP.
Varianta de top, Enyaq iV 80 va avea la bază un motor electric de 204 CP şi o baterie de 82 kWh, capabilă să asigure o autonomie de până la 500 km. Această ipostază va mai putea fi echipată cu cel de-al doilea motor electric pe puntea faţă. Motorizarea 80X va oferi un total de 265 CP, iar crossover-ul de performanţă Enyaq RS va dezvolta 306 CP. În varianta de top electromobilul va putea accelera până la 100 km/h în doar 6.2 secunde, având o viteză maximă limitată la 180 km/h şi o autonomie de până la 460 km.
Vital pentru electromobile acum, Enyaq iV va putea fi încărcată de la o sursă rapidă cu până la 125 kW, rezervele vor putea fi suplinite în proporţie de la 10% la 80% în doar 40 minute. Deocamdată cehii nu au specificat o dată exactă a premierei noului SUV electric, însă cel mai probabil debutul va avea loc până la finalul acestui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter