Imensul Chevrolet Tahoe de generaţie nouă a fost adaptat pentru serviciu în poliţie

13 Mai 2020, 13:34
Denis Godorozea
General Motors produce maşini de poliţie pe baza offroader-ului imens Chevrolet Tahoe acum de mai bine de 20 de ani. De curând offroader-ul imens a păşit într-o nouă generaţie, iar acum americanii au adaptat şi versiunea de poliţie a acestuia, care curând va suplini flota forţelor de ordine americane. Chevrolet Tahoe nu este tocmai cel mai solicitat model în rândul poliţiei americane, cel mai popular offroader fiind Ford Explorer, însă cei de la General Motors susţin că au ce opune rivalilor.
Chevrolet va oferi standard două interpretări pentru Tahoe — SSV (Special Service Vehicle) şi PPV (Police Pursuit Vehicle). Prima variantă nu se distinge prea mult de versiunile de serie, decât prin inscripţiile şi echipamentele specifice de la exterior şi din habitaclu, dar standard are inclus sistemul de tracţiune integrală (variantele incipiente Tahoe au tracţiune pe puntea spate).

Mai interesantă pare a fi cea de-a doua variantă, Tahoe PPV, care chiar şi prin denumire sugerează că este destinată urmăririlor la viteze mari, inclusiv pe autostrăzi. Da, acest monstru se va aventura să prindă infractori pe muscle-car-uri în trafic! Pentru a adapta maşina pentru aceste sarcini, americanii au adaptat suspensia, au introdus arcuri şi amortizoare mai rigide, stabilizatoare noi şi au micşorat garda la sol. Modificările, susţine constructorul, au îmbunătăţit manevrabilitatea.
Mai mult de atât, Chevrolet Tahoe destinat urmăririlor are şi un sistem de frânare mai performant cu discuri de frână de 406 mm şi etriere cu 6 pistoane, livrate de Brembo. Această versiune are standard, însă, doar tracţiune pe puntea spate, iar poliţia va putea comanda doar opţional pachetul de tracţiune integrală. Americanii anunţă modificări şi la nivel de propulsor — benzinarul V8 de 5.3 litri, ce livrează standard 360 CP. Potrivit constructorului, motorul şi cutia automată cu 9 rapoarte au fost recalibrate şi au beneficiat de un sistem de răcire îmbunătăţit, pentru condiţii de exploatare extreme.
0
2,246
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!