Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Încă un model hibrid Toyota în Europa: noul Highlander

11 Mai 2020 - 12:30
Ilie Toma
Toyota Highlander a trecut printr-un facelift amplu, iar odată cu asta niponii au decis lansarea modelului şi pentru piaţa europeană. Şi nu oricum, ci doar cu o motorizare hibridă şi doar cu 7 locuri.
Neluând în considerare offroader-ele Land Cruiser, noul Highlander va fi cel mai mare SUV din gama europeană Toyota, având o lungime de 4,950 mm şi fiind astfel mai mare decât RAV4, C-HR şi viitorul Yaris Cross. Noul Highlander oferă un portbagaj imens de 658 litri în regim normal şi de până la 1,909 litri cu banchetele spate pliate, iar capacitatea de tractare ajunge la 2 tone. Aşa cum spuneam, noul model va fi oferit doar cu 7 locuri la bord.
Şi mai interesant e faptul că-n Europa va fi vândută numai versiunea hibridă a acestui model. Sistemul de propulsie e oarecum similar celui de la Toyota RAV4 Hybrid, fiind constituit dintr-un motor pe benzină de 2.5 litri în ciclu Atkinson şi câteva electromotoare. Puterea maximă cumulativă a sistemului va fi ceva mai mare decât pe RAV4, pe noul Highlander Hybrid ea ajungând la 244 CP.
Consumul mixt promis pentru regim mai realist WLTP constituie 6.6 litri/100 km.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter