Lexus va oferi garanţie de 10 ani sau un milion de kilometri parcurşi pentru SUV-ul electric UX 300E

12 Mai 2020, 16:08
Denis Godorozea
Lexus a anunţat o garanţie extrem de generoasă pentru bateriile primului electromobil de serie din gam, UX 300e, limitată la 10 ani de exploatare sau un parcurs de până la un milion de kilometri parcurşi. Concomitent niponii au dezvăluit caracteristici tehnice noi despre noul electromobil.
Fiind unul dintre pionerii tehnologiilor electrificate în segmentul auto premium, Lexus a comercializat peste 1.7 milioane hibride la nivel mondial din 2005 şi până în prezent. Această experienţă vastă le-a permis niponilor să dezvolte tehnologii avansate şi durabile, iar pentru a asigura viitorii clienţi despre acest lucru, niponii pomit o garanţie record pentru bateriile primului electromobil din gamă, de 10 ani sau 1,000,000 kilometri parcurşi. Curios este că, cel mai probabil, de această garanţie vor beneficia şi următorii proprietari ai electromobilelor UX 300e, or foarte puţini clienţi, ce vor achiziţiona acest model pentru prima dată, îl vor exploata o perioadă atât de îndelungată. Concomitent, pentru unitatea de propulsie şi celelalte componente niponii vor introduce o perioadă de garanţie de până la 5 ani sau 100,000 kilometri parcurşi.
Pentru a asigura o durabilitate maximă de exploatare pentru baterii, Lexus a dezvoltat un sistem de monitorizare permanentă a stării fiecărei celule, cu o tehnologie de răcire cu aer revoluţionară, mai sigură şi mai eficientă decât sistemul de răcire lichidă.
Amintim că Lexus UX 300e are la bază un set de baterii Li-Ion de generaţie nouă, compus din 288 celule situate în podeaua electromobilului, cu o capacitate totală de 54.3 kWh, capabilă să-i asigure crossover-ului compact o autonomie de circa 300 kilometri conform standardului de calcul WLTP. UX 300e este propulsat de un motor electric de 204 CP, montat pe puntea faţă, capabil să-i asigure un timp de acceleraţie de 7.5 secunde de la 0 la 100 km/h. Viteza maximă este limitată la 160 km/h.
Lansarea comercială în Europa a noului Lexus UX 300e va avea loc până la finalul acestui an. Preţurile vor fi dezvăluite mai aproape de debutul comercial.
0
3,197
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!