Luxul suprem în variantă niponă: Lexus LS 400 Long, adevărata limuzină

11 Mai 2020, 16:11
Denis Godorozea
În spaţiul european şi pe meleagurile noastre sunt extrem îndrăgite modelele de lux germane, din triada Audi, BMW şi Mercedes-Benz, acele limuzine de clasă supremă, cu ampatament mărit, care oferă un confort suprem şi au o istorie apreciată. Însă când vorbim de segmentul premium, fanii şcolii nipone de industrie auto mereu au ce opune triadei germane — maşinile Lexus, iar astăzi vă invităm să descoperim o limuzină clasică niponă — Lexus LS 400 Long.
Modelul din imagini este unic în lume, or cea de-a doua generaţie Lexus LS nu a avut o versiune cu ampatament mărit cu un montant central la fel de masiv. Nu, maşina asta a fost produsă în 1998 în Japonia la comanda specială a unui şeic arab şi a fost utilizată doar pentru deplasările sale în Europa.
Limuzina este propulsată de benzinarul V8, aspirat natural, de 4.0 litri, capabil să dezvolte 284 CP şi 398 Nm cuplu maxim, transmis pe puntea spate prin intermediul cutiei automate cu 5 rapoarte. Nu cunoaştem cu exactitate caracteristicile dinamice ale acestei versiuni, dar într-o interpretare standard, cu acest motor Lexus LS 400 poate accelera până la 100 km/h în 6.9 secunde, având o viteză maximă de 250 km/h.
Modelul din imagini este aproape ca nou, odometrul indicând un parcurs de 15,000 kilometri, iar pe caroserie există doar mici zgârieturi, fără defecte importante sau accidente înregistrate anterior. Habitaclul maşinii poate da o lecţie chiar şi modelelor de lux contemporane, fiind tapisat cu piele de calitate şi oferind tot soiul de opţiuni la bord, printre care un telefon, un televizor şi comenzi electrice pentru scaune, jaluzele, geamuri.
Maşina a fost plasată în vânzare acum. Vânzătorul a specificat că limuzina are nevoie doar de o mentenanţă tehnică pentru a schimba componentele consumabile, iar preţul este de 39,000 euro.
0
9,720
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!