Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mazda a dat startul producţiei primului electromobil MX-30! Când vor demara livrările?

22 Mai 2020 - 13:41
Denis Godorozea
Mazda anunţă startul producţiei pentru primul electromobil de serie din gamă — MX-30. Crossover-ul electric este asamblat la uzina niponilor din Hiroshima, iar curând primele exemplare vor fi livrate clienţilor de pe piaţa locală.
Electromobilul MX-30 este un model global, iar astfel până la finalul acestui an va fi livrat şi pe celelalte pieţe. În Europa crossover-ul va ajunge în toamna acestui an. Putem anticipa o cerere deosebit de mare pentru primul electromobil al niponilor, iar asta pentru că preţul de pornire anunţat de companie anterior este extrem de atractiv în raport cu rivalii din segment — Mazda MX-30, fiind un SUV, este cu circa 10,000 euro mai accesibilă decât sedanul Tesla Model 3 în interpretarea incipientă, având un preţ de 34,000 euro în Germania.
Amintim că Mazda MX-30 are la bază platforma e-Skyactiv, pe care ulterior niponii vor lansa încă câteva modele 100% electrice. Deocamdată crossover-ul este disponibil într-o singură versiune, cu motor electric de 145 CP, ce acţionează puntea faţă, şi este alimentat de la o baterie de 35.5 kWh, ce promite o autonomie de circa 200 kilometri. Mai târziu este aşteptată lansarea unei versiuni cu autonomie mai generoasă, unde în calitate de range-extender se va regăsi un motor rotativ.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter