McLaren revine în liga hypercar-urilor de top cu noul Speedtail, succesorul ideic al legendarului F1

4 Mai 2020, 11:58
Denis Godorozea
McLaren marchează marea revenire în liga hypercar-urilor de top cu noul Speedtail, succesorul ideic al modelului iconic McLaren F1. Având multe tangenţe stilistice, noul Speedtail aduce constructorul britanic în segmentul de top al hypercar-urilor, or acum au fost dezvăluite caracteristicile dinamice, prin care noul model se pregăteşte să opună rezistenţă celor de la Bugatti şi Koenigsegg.
Primele imagini cu McLaren Speedtail au fost publicate acum un an şi jumătate. În momentul premierei britanicii au dezvăluit aspectul exterior şi interiorul hypercar-ului, inspirat de la legendarul F1, cu trei locuri la bord, şoferul fiind poziţionat central. Cele mai savuroase informaţii, precum caracteristicile tehnice şi dinamice, au fost dezvăluite abia acum.
Speedtail are o lungime de 5,137 mm şi o greutate proprie de 1,430 kg. Hypercar-ul este propulsat de un sistem hibrid, ce combină benzinarul V8 de 4.0 litri, înzestrat cu două turbocompresoare, şi un motor electric alimentat de la o baterie de 1.65 kWh. În tandem sistemul oferă 1,050 CP şi 1,150 Nm.
McLaren Speedtail va fi mai rapid cu 0.8 secunde decât Bugatti Chiron în exerciţiul de acceleraţie de la 0 la 300 km/h, fiind capabil să atingă această viteză în 12.8 secunde. Însă aici ar trebui să menţionăm, că francezul este şi cu circa 500 kg mai greu decât rivalul britanic. Viteza maximă a noului Speedtail este de 403 km/h, însă poate fi atinsă doar în regimul de rulare Velocity, în care suspensia hypercar-ului coboară la sol cu 35 mm, comparativ cu regimul standard de rulare.
O altă tangenţă cu McLaren F1 este şi tirajul planificat pentru Speedtail — 106 unităţi. Preţul unui exemplar constituie 1,750,000 lire sterline, iar toate modelele planificate pentru producţie au şi fost deja rezervate.
0
1,612
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!