O nouă priză fast charge DC pentru automobile electrice, inaugurată la Chişinău. Primele 30 de încărcări sunt gratuite!

15 Mai 2020, 17:31
Ilie Toma
Astăzi a fost inaugurată o nouă priză fast charge DC la Chişinău, gata să alimenteze rapid automobilele electrice. Noua priză se află în sectorul Buiucani al capitalei, pe Calea Ieşilor 8, în parcarea centrului comercial Zity Mall.
Staţia electrică oferă un port CCS şi unul CHAdeMO, care pot face uz pe rând de o putere de 50 kW DC. Paralel, mai e oferită şi o priză AC de 43 kW cu port Type 2.

Noua staţie a fost instalată de către cei de la EcoFactor, companie care a început a dezvolta o primă infrastructură de prize la nivel naţional în 2019. Toate prizele instalate anterior ofereau doar porturi Type 2 AC. Noua staţie fast charge DC este prima de acest fel, instalată de către cei de la EcoFactor, iar pentru a marca acest moment important în dezvoltare, primele 30 de încărcări de la noua staţie vor fi gratuite.
Chiar dacă reţeaua de prize AC numără deja câteva zeci de prize în capitală şi în ţară, la capitolul prizelor fast charge cu curent continuu DC lucrurile se află la o fază mult mai incipientă de dezvoltare — în prezent în toată ţara mai există doar 2 alte asemenea staţii fast charge, la cele două magazine Kaufland din Chişinău.
0
3,504
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!