Pe timp de pandemie, obţii permisul de conducere fără examenul practic! Unde este posibil?

4 Mai 2020, 15:14
Denis Godorozea
Autorităţile statelor occidentale introduc tot mai multe facilităţi pentru cetăţeni pe timp de pandemie. Printre noile măsuri de criză, pregătite special pentru a minimiza contactele oamenilor cu lumea exterioară, autorităţile statului Georgia, SUA, au introdus o modalitate specială de obţinere a permiselor de conducere. Criza pandemică cu care se confruntă acum ţara a determinat autorităţile să introducă măsuri drastice de prevenire a răspândirii infecţiei, iar printre acestea se enumeră şi sistarea transportului public. În aceste condiţii, transportul personal devine tot mai necesar pentru cetăţeni.
Astfel, autorităţile statului Georgia au decis să simplifice modul de obţinere a permisului de conducere. Mai nou, pentru a avea dreptul de a conduce mijloace de transport, cetăţenii statului trebuie să susţină doar examenul teoretic, de acasă, online, examenul practic fiind exclus în totalitate pe perioada pandemiei. Măsură vizează, însă, doar candidaţii pentru obţinerea permisului de conducere pentru autoturisme, pe când cei ce-şi doresc să conducă motociclete sau camioane vor avea de aşteptat până la finalul carantinei.

Permisul poate fi obţinut chiar şi de minori (de la 16 ani), însă doar cu acordul oficial al părinţilor şi cu prezentarea unei confirmări scrise că tânărul şofer a parcurs 40 ore de studii practice sub supravegherea unui şofer experimentat, ce deţine permisul de conducere mai mult de un an şi o zi (unul dintre părinţi, de exemplu).

Permisul de conducere provizoriu, obţinut prin noua modalitate de către un adolescent, impune şi câteva restricţii, însă. Deţinătorul acestui act va avea interdicţia de a conduce mijloace de transport în orele de noapte, între 00:00 şi 6:00, iar în habitaclu acesta va trebui să fie supravegheat în continuare de un şofer matur cu permis de conducere standard. De menţionat, că la finalul pandemiei deţinătorii permisului de conducere provizoriu vor fi obligaţi să susţină, totuşi, examenul practic în instituţiile specializate.
0
15,054
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!