PiataAuto.md se lansează într-o nouă versiune mobilă. Cum arată şi ce oferă?

3 Mai 2020, 13:14
Ilie Toma
Demult o planificam şi o schiţam. Demult era nevoie de ea. Şi uite că perioada autoizolării şi a pandemiei a adus şi un lucru bun pentru toată comunitatea de vizitatori PiataAuto.md, iar astăzi suntem bucuroşi să vă anunţăm despre lansarea unei versiuni mobile noi!
Atunci când am fost forţaţi cu toţii să ne schimbăm ritmul de viaţă şi muncă, şi aveam în faţă minim 1-2 luni de regim aproape în totalitate sedentar, noi am început a vorbi în redacţie despre situaţia în care ne aflăm şi ce ne aşteaptă în viitor. Şi n-am vrut să ne lăsăm pradă deznădejdii şi incertitudinii. Ne-am promis două lucruri importante — pe de o parte să producem şi să publicăm mai mult conţinut plăcut, ca să facem statul acasă al cititorilor noştri mai plăcut, iar pe de altă parte să ne pregătim pentru perioada de după carantină, pentru a ieşi mai puternici din această perioadă dificilă pentru a deveni mai buni pentru comunitatea noastră!

Carantina şi schimbarea comportamentului

Între timp, carantina şi statul acasă ne-a arătat cât de rapid se poate schimba comportamentul nostru, al tuturor şi felul în care consumăm produsele online. Versiunea mobilă a PiataAuto.md era şi aşa importantă, cota celor care ne accesau de pe mobil oscilând înainte de carantină pe la 55-65% din totalul vizitelor. Dar carantina, dragii noştri, a făcut să explodeze cota celor care accesează PiataAuto.md de pe un device mobil — acum ea oscilând între 87 şi 94%! Deci, majoritatea covârşitoare a vizitelor în aceste zile se fac de pe telefonul mobil şi e perfect explicabil de ce — pentru că, stând acasă, e mult mai comod să citeşti un articol bun sau o ştire de pe smartphone-ul tău, şi arareori de încumeţi să aprinzi laptopul, decât dacă ai de muncit la el.
Aşa că aceste cifre generate de voi, dragii noştri, ne-au pus şi mai serios pe treabă! Ne doream o versiune mobilă care să ofere practic toate lucrurile esenţiale pe care le poate oferi şi versiunea desktop, dar în primul rând ne-am gândit cum s-o facem cât mai plăcută pentru voi. Nu simplistă, dar foarte simplă şi intuitivă în operare. În acelaşi timp, un site auto — zicem noi — e despre a oferi o experienţă de plăcere, care să rezoneze cu pasiunea ta pentru maşini sau cu interesul tău pentru un subiect, aşa că am tot făcut fine-tuning la fiecare font, la contrast, la culori, la percepţie de spaţialitate şi la senzaţiile care te însoţesc în minutul 1, apoi în minutul 3, 4, 7 şi tot aşa. Am vrut să creăm o versiune mobilă pe care să te simţi bine, să simţi că totul e gândit pentru plăcerea şi uşurinţa ta, să stai cât mai mult, să găseşti uşor orice ţi-ai dori — că avem mii de articole superbe şi teste drive în arhivă — şi să pleci cu o senzaţie de bun gust, ca să vrei să mai revii, des, în fiecare zi, de oricât de multe ori pe zi ţi-ai dori un respiro, vorba unui funcţionar.

Ce oferă noua versiune mobilă PiataAuto.md?

Deci, îţi urăm bun venit pe noua versiune mobilă PiataAuto.md şi, în timp ce suntem convinşi că vei putea descoperi şi singur toate deliciile şi funcţionalităţile ei, fără vreo instrucţiune, am vrea totuşi să atragem atenţia la câteva detalii cu care ne mândrim şi să-ţi spunem la ce mai urmează să mai lucrăm (da, aşa e în platformele astea online, munca de perfecţionare e continuă).
Pe prima pagină a versiunii mobile ai acum cu adevărat o poartă de intrare spre tot conţinutul proaspăt şi plăcut al site-ului. În partea de sus ai tot conţinutul editorial de ultimă oră, proaspăt publicat pe site, ai ultimele teste drive, ai acces rapid la cele mai populare mărci de automobile noi şi de anunţuri, ai acum o rubrică aparte pentru ultimele relatări ale fiecărui automobil redacţional, ba chiar şi ultimele modele de maşini noi adăugate în compartimentul de automobile noi al site-ului. De asemenea, v-am ascultat sugestiile de a scoate în evidenţă ultimele expediţii şi road trip-uri, aşa că pe prima pagină vor fi prezente întotdeauna ultimele trei, cu link-uri spre toate relatările fiecăreia dintre ele.

La fel ca într-o aplicaţie mobilă şi similar cu versiunea desktop, în partea de sus, pe toate paginile, aveţi acum fixată o bară de funcţionalităţi esenţiale — meniul principal şi căutarea. Căutarea a fost perfecţionată pentru a fi operată super intuitiv, iar rezultatele, generate de Google, sunt acum excelent integrate în contextul noii versiuni.
Ştirile şi testele drive sunt mult mai plăcut de a fi citite acum, zicem noi, iar compartimentele de ştiri şi teste drive sunt gândite pentru ca să puteţi lista plăcut printre ele. De asemenea, puteţi selecta ştiri sau teste după mărci sau după categorii.
Compartimentul Automobile Noi avea anterior mari carenţe la afişajul pe device-uri mobile. Acum el a primit un design la fel de bun ca şi toată versiunea nouă mobilă, iar funcţionalităţile lui super avansate, disponibile de pe versiunea desktop, s-au regăsit aproape în totalitate pe versiunea mobilă. Puteţi să accesaţi rapid modelele după mărci, apoi să accesaţi datele tehnice şi preţurile pentru Moldova ale modelului dorit. Însă, dacă vă doriţi căutări personalitate şi avansate — vă doriţi de exemplu doar SUV-uri, de anumite mărci, oricâte la număr, doar cu anumite tipuri de tracţiune sau tipuri de motoare, care să consume nu mai mult de o anumită cifră, care să aibă un anumit interval de preţ — oricare din aceşti parametri, plus mulţi alţii, poate fi setat acum de pe mobil şi vă puteţi astfel găsi rezultatele dorite uşor, cu telefonul în mână, relaxându-vă în timp ce faceţi asta. Sugestiile de modele concurente sunt de asemenea active, iar în scurt timp vom activa pe mobil şi funcţionalitatea de comparare şi parcare a modelelor dorite.
De asemenea, a mai rămas de muncit la partea de anunţuri auto, dar şi acest lucru se va face în timpul apropiat. Pe lângă asta, se vor mai face inevitabil şi mici retuşări.

Totuşi, noua versiune mobilă lansată astăzi vine să aducă o experienţă practic completă a tot ce are mai bun şi va avea în viitorul apropiat PiataAuto.md. Aşa că vă spunem bun venit, vă invităm s-o exploraţi şi să ne scrieţi în comentarii sau mesaje ce impresie vă lasă noua versiune — ce vă place, ce trebuie îmbunătăţit — acceptăm şi critici, şi aprecieri, ca să fim mai buni pentru voi, cei ce ne sunteţi alături!

Vă mulţimim!

Iar de aici încolo, tare am mai vrea să putem spune cât mai repede adio pandemiei şi regimului de autoizolare, cu toţii, pentru că avem multe lucruri frumoase de făcut împreună cu voi!
1
2,061
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!