Premieră: BMW Seria 6 Gran Turismo facelift. Bavarezul elegant

27 Mai 2020, 09:57
Ilie Toma
BMW Seria 6 Gran Turismo e acel model cu totul special pe care să ţi-l cumperi când adori marca bavareză, dar vrei să alegi un model cu totul special, graţios, elegant, super confortabil la drum lung şi pe care să-l înţelegi în primul rând tu, de la bord, şi mai puţin trecătorii obişnuiţi cu modele clişeice.
Acum şi acest model a trecut printr-un facelift, fiind dezvăluit concomitent cu Seria 5 facelift, azi dimineaţă. Modificările de design sunt similare, dar un pic mai generoase în dotări. Şi aici grila frontală a devenit mai mare, mai dominantă şi mai rectangulară, la fel ca şi bara de protecţie, iar blocurile optice faţă au obţinut LED-uri de zi în formă de dublu L. Doar că, spre deosebire de Seria 5, această formă va fi oferită standard, nu opţional.
Schimbări au venit şi la posterior, cele mai vizibile fiind tot la blocurile optice. Însă acum există mai multe posibilităţi de a doza gradul de sportivitate în aspectul modelului, aşa că poţi umbla foarte fin la comutatorul dintre graţie şi agresivitate, după bunul tău gust.
Şi la interior, marea noutate e display-ul imens al sistemului multimedia, care poate măsura acum până la 12.3 ţoli.
Modificări similare lui Seria 5 facelfit vin şi la partea tehnică: toate motoarele de 4 şi 6 cilindri, atât diesel cât şi benzină, sunt acum dotate cu sistem mild hybrid. Doar că, dacă la Seria 5 mai există şi o motorizare V8 în gamă, care nu e mild hybrid, Seria 6 Gran Turismo nu oferă un asemenea propulsor, prin urmare se poate spune că toate motorizările posibile pentru acest model au devenit acum microhibride. Sistemul mild hybrid face uz de un circuit de 48 V, iar electromotorul său oferă o susţinere discretă la acceleraţii, de 11 CP.
Fiind un model mai de nişă, BMW Seria 6 Gran Turismo nu dispune şi nici nu anunţă planificarea vreunei versiuni plug-in hybrid, precum Seria 5. Motorizările sale, însă, pot acoperi o gamă foarte largă de gusturi, având puteri cuprinse între 190 CP şi 333 CP.

Vedeţi şi alte premiere de azi de la BMW:
BMW Seria 5 facelift
0
2,429
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!