Premieră mondială: noul Lamborghini Huracan Evo Spyder, supercar decapotabil cu tracţiune spate

7 Mai 2020, 15:38
Denis Godorozea
Lamborghini prezintă în premieră mondială noul Huracan Evo Spyder RWD, noua versiune decapotabilă cu tracţiune pe puntea spate a supercar-ului iconic. Să descoperim noua creaţie a italienilor, care promitesă fie cea mai savuroasă versiune decapotabilă a lui Huracan.
Supercar-ul nu promite prea mari surprize din punct de vedere tehnic, fiind similar coupe-ului debutat mai devreme. Huracan Evo Spyder este propulsat de benzinarul V12 de 5.2 litri, capabil să dezvolte 610 CP de la 8,000 rpm şi un cuplu maxim de 560 Nm de la 6,500 rpm, deci, în noua ipostază Huracan-ul decapotabil are la activ cu 30 CP mai puţin decât dispune versiunea de top cu tracţiune integrală.
Ca şi anterior motorul se cuplează la cutia automată cu 7 rapoarte, iar în noua interpretare poate accelera până la 100 km/h în 3.5 secunde fiind, astfel, cu 0.4 secunde mai lent decât versiunea decapotabilă cu tracţiune integrală. Bariera de 200 km/h este cucerită în 9.3 secunde, iar acul vitezometrului va opri în drept cu 324 km/h.
Pe exterior Huracan Evo Spyder RWD se distinge de versiunea similară în caroserie coupe cu plafonul retractabil textil, care poate fi ridicat sau coborât al viteze de până la 50 km/h, iar procesul are loc în 17 secunde. Standard supercar-ul este echipat cu jante de 19 ţoli, iar opţional clienţii pot alege dintre câteva seturi de 20 ţoli.
Preţul de intrare pentru probabil cea mai savuroasă versiune decapotabilă a lui Huracan este de aproape 176 mii euro în Europa, iar preţul indicat nu include şi taxele. Livrările vor demara în vara acestui an.
1
4,730
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!