Primele imagini cu noua generaţie Mercedes-Benz GLC: SUV-ul a fost surprins pe drumurile publice

25 Mai 2020, 15:09
Denis Godorozea
În ultimile luni cei de la Mercedes-Benz bombardează fanii şi pasionaţii auto cu premiere savuroase — cu două luni mai devreme a fost prezentată varianta facelift a sedanului E-Class, săptămâna aceasta urmează să fie prezentate şi versiunile cu două uşi actualizate din aceeaşi serie, iar până la finalul anului vom descoperi noile S-Class şi SUV-ul electric EQA. Însă premierele savuroase vor urma, iar una dintre cele mai importante este lansarea noii generaţii a crossover-ului GLC, care tocmai a fost surprins pe drumurile publice pentru prima dată.
Mercedes-Benz GLC este unul dintre cele mai importante modele din gama constructorului din Stuttgart, care asigură o bună parte din vânzările totale, succesul fiind dictat de dimensiunile compacte şi cererea în creştere pentru segmentul respectiv. În 2019 GLC a beneficiat de un facelift de mijloc de carieră, care a ajustat designul maşinii în conformitate cu noul stil corporativ al mărcii, însă pregătirile pentru lansarea noii generaţii sunt în toi.
La această etapă maşina este încă puternic camuflată pentru ca "spionii" auto să nu poată deconspira toate elementele de design, ba limbajul stilistic final ar putea chiar să nu fie încă gata. Chiar şi aşa, anumite părţi componente capătă deja o formă distinctivă, precum blocurile optice faţă inspirate de la cele mai stilate concepte electrice, prezentate de germani mai devreme, precum ar fi şi nava amiral electrică Mercedes-Benz EQS.
Agresivitatea şi muchiile ascuţite vor caracteriza designul viitorului GLC, iar primele imagini publicate în web cu prototipul de teste demonstrează, că crossover-ul va fi mărit în dimensiuni odată cu schimbul de generaţii, iar creşterea este evidentă. Totodată, crossover-ul va căpăta o siluetă mai impunătoare, mai greoaie, dacă vreţi, într-atât că posteriorul are mai multe tangenţe cu noul GLS sau chiar cu un Range Rover Sport. E prematur să vorbim acum despre substratul tehnic — aceste informaţii vor deveni mai clare odată cu lansarea noilor generaţii S-Class şi C-Class, însă aproape cu siguranţă putem exclude apariţia unei versiuni 100% electrice pentru GLC, or locul acestora este preluat de SUV-ul EQC şi o eventuală generaţie nouă a acestuia. În schimb, GLC va oferi o gamă variată de motorizări hibride. Lansarea este aşteptată în 2022.
0
2,152
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!